22-05-2023

Nutanix lanceert Project Beacon Platform-as-a-Service voor hybride multicloud

Deel dit bericht

Nutanix kondigt een portfolio van datacentrische Platform-as-a-Service-diensten (PaaS) aan onder de naam Project Beacon. Het bedrijf wil deze diensten op zowel Nutanix als de native public cloud beschikbaar maken. Project Beacon koppelt de applicatie en data los van de onderliggende infrastructuur en stelt ontwikkelaars in staat om applicaties slechts eenmaal te ontwikkelen en overal te laten draaien.

Volgens de Enterprise Cloud Index verwacht 75 procent van de IT-teams de komende een tot drie jaar gebruik te maken van meer dan een IT-infrastructuur - waaronder on-premises, de public cloud of de edge. Het verplaatsen van applicaties naar een andere omgeving is momenteel mogelijk op de infrastructuurlaag. De PaaS-diensten die veel organisaties gebruiken om ontwikkelaars te helpen met het sneller ontwikkelen en leveren van applicaties, veroorzaken echter lock-in omdat ze gebonden zijn aan specifieke public clouds. Dit leidt tot hoge overstapkosten als men applicaties wil verplaatsen naar een meer geschikte omgeving. Project Beacon wil daarin verandering brengen.

Datacentrische PaaS-diensten
“Project Beacon is onze visie om ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om applicaties eenmaal te ontwikkelen en ze overal te draaien door datacentrische PaaS-diensten te leveren die niet langer gebonden zijn aan één infrastructuurleverancier”, zegt Rajiv Ramaswami, President & CEO bij Nutanix. “We hopen dat bedrijven de voordelen van hybrid multi-cloud volledig omarmen; niet alleen op de infrastructuurlaag maar ook op de datalaag van applicaties.”

Als onderdeel van Project Beacon wil Nutanix de platformdiensten leveren waar veel organisaties op vertrouwen, met een enkele API en console, geïntegreerd met Kubernetes container-orkestratie en consistent beheer voor alle omgevingen. Deze suite van datacentrische platformdiensten wordt gekenmerkt door consistent en vereenvoudigd beheer, automated mobility, porteerbare licenties, self-service voor ontwikkelaars en ingebouwde security en governance voor cloud operations-teams. Ontwikkelaars hebben - zowel in native public cloud, on-premises als aan de edge - toegang tot deze suite terwijl operationele teams de volledige controle behouden over data governance, compliance en databescherming.

Database services
Nutanix begint met de basis van alle apps: database services. Als onderdeel daarvan wil het bedrijf de klantvoordelen van de Nutanix Database Service-oplossing (NDB) uitbreiden als een beheerde dienst in de public cloud. Deze managed service op native public cloud-infrastructuur bouwt voort op de NDB database-automation- en beheerervaring die al beschikbaar is op Nutanix Cloud Infrastructure (NCI). Nutanix breidt vanaf daar uit naar de populairste datacentrische platformdiensten, zoals streaming, caching en search. Het doel is om alle belangrijke elementen te leveren die nodig zijn om moderne applicaties te bouwen, zodat ontwikkelaars niet afhankelijk zijn van oplossingen waarmee ze vastzitten aan één enkele infrastructuur.

Partners