24-05-2023

Celonis innoveert process mining met Object-Centric Data Model

Deel dit bericht

Celonis lanceert het Object-Centric Data Model waarmee bedrijven bedrijfswaarde binnen hun processen kunnen vinden en vastleggen. De aankondigingen zijn gedaan tijdens de Celonis World Tour 2023.

Aansluitend op de lancering van Object-Centric Process Mining tijdens Celosphere 2022, introduceert Celonis nu het Object-Centric Data Model. Dit model maakt gebruik van Object-Centric Process Mining, de nieuwe aanpak van process mining waarmee organisaties in staat zijn de complexiteit en onderlinge connecties van bedrijfsactiviteiten beter in kaart te brengen en te analyseren. Object-Centric Process Mining gaat van een statisch, tweedimensionaal beeld van processen naar een dynamisch, driedimensionaal beeld van de gehele organisatie. Met het Object-Centric Data Model zijn organisaties in staat om het modelleren van procesdata aanzienlijk te versnellen, belangrijke inzichten te verkrijgen en acties te ondernemen. Het Object-Centric Data Model maakt het transformeren van data simpeler, en werkt parallel aan Event Log Data Models, waardoor de overgang niet storend is.

Voordelen van het Object-Centric Data Model
Het Object-Centric Data Model maakt het werken met datamodellen eenvoudiger voor bedrijven, omdat dezelfde systeemtaal wordt gebruikt voor zowel facturen, bestellingen en leveringen. Zo wordt het bedrijf beter en nauwkeuriger gemodelleerd.
Bedrijven zijn in staat gebruik te maken van de apps en processen van Celonis, ongeacht welk ERP-, SCM-, CRM- of ander bronsysteem zij gebruiken.
Met traditionele process mining heeft een bedrijf een datamodel nodig voor elk proces dat onderzocht moet worden. Met het Object-Centric Data Model kunnen bedrijven dynamisch procesanalyses aanpassen en schakelen tussen processen, zonder terug te gaan naar de brongegevens. Dit verkort de inwerktijd en stelt bedrijven in staat om sneller tot inzichten en actiepunten te komen.

Intuïtief platform
Celonis Business Miner is de eerste intelligente technologie voor procesonderzoek en samenwerking. De technologie biedt zakelijke gebruikers een nieuwe manier om eenvoudig en onafhankelijk procesproblemen en -kansen te onderzoeken, te communiceren en samen te werken. Op deze manier is iedereen in een organisatie in staat om de processen te begrijpen en verbeteren. Er is geen technische achtergrond nodig om te kunnen profiteren van process mining.

Intelligence API
Om een open platform te bieden aan klanten, is de Intelligence API van Celonis ontworpen om gereguleerde toegang te bieden tot Celonis procesintelligentie, voor het gebruik binnen applicaties van derden. Zo kan de Intelligence API procesinformatie naar uiteenlopende tools brengen, zoals PowerBI voor rapportage op schaal, Slack voor directe communicatie over procesinzichten en ServiceNow voor snelle actie op basis van process mining.

Partners