08-06-2023

Cloudera maakt betrouwbare, veilige en verantwoorde AI mogelijk

Deel dit bericht

Cloudera introduceert een kant-en-klare blauwdruk voor Large Language Models (LLM). Daarmee helpt deze specialist in hybride data haar klanten om generatieve AI op een schaalbare wijze te gebruiken op basis van de eigen data en context, met beveiliging en governance. CEO Rob Bearden maakte dit bekend tijdens het analistenevenement The Six Five Summit.

Om meer waarde uit data te halen en op een betrouwbare, veilige en verantwoorde manier te slagen met zakelijke AI, biedt Cloudera's LLM Chatbot Augmented with Enterprise Data een blauwdruk voor generatieve AI op basis van grote taalmodellen, voor bedrijven. Hoewel openbaar beschikbare AI-tools aantrekkelijk zijn voor bedrijven, moeten ze deze interactieve ervaringen bouwen op hun eigen data in de juiste context, zonder gevoelige data te delen met externe diensten. Met Cloudera’s aanbod kunnen bedrijven eigen AI-applicaties bouwen, mogelijk gemaakt door een open source LLM naar keuze, op basis van hun data. Deze applicaties worden intern gehost, waardoor alle ontwikkelaars en andere afdelingen, dus niet alleen data scientists en ML-teams, worden ondersteund met echt democratiserende AI.

Hybride open data lakehouse
"Cloudera heeft een best-in-class hybride open data lakehouse-oplossing ontwikkeld", zegt Daniel Newman, CEO en hoofdanalist van The Futurum Group. “Het beheer van 25 miljoen terabyte aan data voor klanten is vergelijkbaar met hyperscalers. Dit plaatst Cloudera in een unieke positie om bedrijven te helpen meer waarde uit hun data te halen, ongeacht waar deze zich bevindt. Tegelijkertijd is die data klaar voor AI, zodat bedrijven kunnen profiteren van de huidige en toekomstige AI-ontwikkelingen.”

"De immense hoeveelheid data onder beheer plaatst Cloudera inderdaad in een unieke positie om generatieve AI-gebaseerde applicaties op basis van Open Data Lakehouse in een bedrijfscontext aan te sturen", voegde Rob Bearden toe. “Generatieve AI en grote taalmodellen zijn slechts zo goed als de data waarmee ze zijn getraind, terwijl ze ook de juiste context nodig hebben. Om deze modellen en AI succesvol te laten zijn, moeten ze worden vertrouwd en het vertrouwen op AI begint met vertrouwen in je data.”
Volgens Bearden verandert de AI-markt snel. "De realiteit is dat data en bedrijfscontext de succesfactoren zullen zijn van elk LLM- of AI-model”, aldus Bearden. “Cloudera helpt bedrijven al jaren waarde te halen uit AI en ML. We zullen blijven innoveren en zwaar investeren in onze volledige productsuite, zodat klanten kunnen profiteren van betrouwbare, veilige en verantwoorde op AI gebaseerde applicaties.”

Partners