12-06-2023

Mendix kondigt ISV-strategie aan om oplossingen te vermarkten

Deel dit bericht

Mendix kondigt een ISV-strategie aan die moet bijdragen aan een sterke partner-community en bedrijven en software startups de mogelijkheid biedt digitale transformatie te versnellen. De low-code aanbieder versterkt en breidt het ecosysteem uit met een nieuwe generatie technologiepartners en geïntegreerde oplossingen, en ondersteunt de oplossingen en software-componenten die gebouwd worden via de marketplaces van Mendix en Siemens.

Het Mendix ISV Partner Programma biedt de tools, bescherming van intellectueel eigendom en een marktplaats waarmee ISV-partners commerciële software kunnen bouwen, op de markt kunnen brengen en ten gelde kunnen maken. Met Mendix kunnen ISV's snel itereren, hun producten verbeteren en kansen benutten om domeinspecifieke oplossingen te leveren die zijn gebaseerd op de unieke expertise van de ISV. ISV-klantoplossingen kunnen op maat worden aangeboden en toch profiteren van snelle en naadloze upgrades.
 
Meer vraag naar herbruikbare bouwstenen
De opkomst van de zogenaamde 'composable enterprise' zorgt evenredig voor een toegenomen vraag naar herbruikbare bouwstenen voor software-componenten waarmee snel en efficiënt oplossingen kunnen worden gebouwd. De oplossingen van ISV-partners die al op de Mendix Marketplace te vinden zijn, omvatten connectoren, functiemodules, sjablonen voor verschillende sectoren, app-services, widgets en andere componenten en ‘packaged business capabilities’ die de ontwikkeling van applicaties versnellen.

Omgekeerd kunnen ISV-partners gratis componenten downloaden van de Mendix Marketplace om de ontwikkeling van hun eigen productaanbod te stroomlijnen en te versnellen. Omdat Mendix een integraal onderdeel is van Siemens Xcelerator, het open, digitale bedrijfsplatform dat digitale transformatie versnelt, hebben Mendix ISV-partners ook de mogelijkheid hun oplossingen en componenten aan te bieden op de Siemens Xcelerator Marketplace.

Unieke propositie onder low-code platformen
Als enterprise low-code platform werkt Mendix actief aan het structureren van relaties met ISV's, VAR's, OEM's en system integrators die specifieke kennis in huis hebben. Deze partners kunnen componenten en volledige oplossingen creëren gericht op unieke behoeften en pijnpunten van verschillende sectoren. Klanten in die sectoren beperken hun risico's en versnellen hun transformatie met bewezen kant-en-klare oplossingen, waardoor ze uiteindelijk sneller waarde leveren aan hun klanten.

De mogelijkheid om digitale oplossingen samen te stellen uit kant-en-klare componenten in plaats van ze helemaal zelf te bouwen - het essentiële kenmerk van de composable enterprise - is de sleutel tot de flexibiliteit, het aanpassingsvermogen en het reactievermogen dat bedrijven vandaag de dag nodig hebben om succesvol te kunnen zijn.  

Company:

Mendix

Partners