15-06-2023

Accenture investeert 3 miljard dollar in AI

Deel dit bericht

Accenture investeert 3 miljard dollar in AI om klanten te helpen transformeren. Het bedrijf zal het aantal AI-specialisten verdubbelen tot 80.000 en de inzet van AI-toepassingen in 19 sectoren intensiveren. Deze uitbreiding van de Data & AI-praktijk, in reactie op de toenemende vraag naar geavanceerde AI-oplossingen, resulteert in de ontwikkeling van nieuwe sectorspecifieke oplossingen en kant-en-klare modellen. Bovendien introduceert Accenture innovatieve platformen zoals het AI Navigator for Enterprise en het Center for Advanced AI.

Nicole van Det, Country Managing Director Accenture Nederland, benadrukt dat de investering in Data & AI stelt klanten in staat om hun interesse in AI te vertalen naar concrete acties en meetbare resultaten. "Door een stevig AI-fundament te leggen, helpen we bedrijven op weg naar innovatie, concurrentievoordeel en uitzonderlijke prestaties." Al meer dan tien jaar is Accenture bezig met AI, met 1.450 patenten wereldwijd en honderden oplossingen voor klanten in uiteenlopende sectoren. Het bedrijf staat bekend om zijn Responsible AI-framework, dat richtlijnen biedt voor het veilig en ethisch implementeren van AI-toepassingen.

Accenture werkt momenteel aan AI-projecten met verschillende klanten, zoals het verbeteren van klantenservice in een grote hotelgroep en het efficiënter maken van datamining in juridische systemen. De investeringen van Accenture zijn gericht op het versterken van technologische assets, het ontwikkelen van sectorspecifieke oplossingen, talentwerving en het opbouwen van strategische samenwerkingen. Hiermee wil het bedrijf haar diagnostische, voorspellende en generatieve AI-capaciteiten verder uitdiepen.

Tags:

Data, AI, Consultancy

Company:

Accenture

Partners