20-06-2023

MKB zet low-code in om snel in te spelen op veranderende bedrijfsbehoeften

Deel dit bericht

Bedrijven uit de MKB-sector gebruiken low-code met name om sneller en flexibeler te kunnen reageren op vragen uit de business. Dat is de belangrijkste conclusie van een rondgang onder tientallen MKB-bedrijven door Bizzomate. Van de deelnemende bedrijven gaf 75 procent aan dat er al gebruik wordt gemaakt van low-code in hun organisatie.

Op de vraag wat de bedrijven willen bereiken met de adoptie van een low-code platform wordt, naast sneller reageren op vragen uit de business, het versnellen van applicatie-ontwikkeling en het omlaag brengen van de kosten voor software-ontwikkeling genoemd. Ruim 70 procent van de bedrijven noemt het ontbreken van de juiste vaardigheden en capaciteiten als de grootste uitdaging voor verdere digitalisering. Philippe Neven, woordvoerder bij Bizzomate: “Wendbaarheid is belangrijk voor ieder bedrijf maar voor het MKB misschien nog wel het meest. Het is vaak hun grootste kracht om snel en gericht in te spelen op ontwikkelingen in hun markt. De hoge adoptiegraad van low-code binnen deze bedrijven laat zien dat zij niet bang zijn om technologie die hen hierbij ondersteunt te omarmen.”

De bedrijven werd ook gevraagd wat zij de belangrijkste factor vinden om de samenwerking binnen teams in hun MKB-bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Ruim 41 procent geeft aan dat een cultuur van vertrouwen en respect de grootste rol speelt, gevolgd door de combinatie van duidelijke communicatie en gedeelde onderlinge doelen met 25 procent.

Company:

Bizzomate

Partners