20-06-2023

DataStax gebruikt generatieve AI om datapijplijnen te stroomlijnen

Deel dit bericht

DataStax heeft een GPT-gebaseerde schemavertaler aangekondigd in haar Astra Streaming cloud service, die gebruik maakt van generatieve AI om efficiënt en nauwkeurig data over te zetten tussen systemen met verschillende datastructuren binnen een onderneming. De Astra Streaming GPT Schema Translator is volgens DataStax een primeur in de branche en genereert automatisch schema mappings, een traditioneel moeilijk en tijdrovend proces bij het bouwen en onderhouden van event streaming pipelines.

DataStax Astra Streaming is een volledig beheerde messaging en event streaming service gebouwd op Apache Pulsar. Het stelt bedrijven in staat real-time data op schaal te streamen en applicaties te leveren met een enorme doorvoer, lage latency en elastische schaalbaarheid vanuit elke cloud, waar ook ter wereld. Het is een kernonderdeel van het DataStax real-time AI-platform, waarmee bedrijven al hun data-in-beweging kunnen mobiliseren voor gebruik in applicaties en AI-systemen. Deze gegevens helpen bedrijven zich aan te passen aan dynamische markten en snellere, nauwkeurigere beslissingen te nemen op basis van de meest relevante gegevens, op het optimale moment.

Schema mapping maakt data-integratie en interoperabiliteit tussen meerdere systemen en databronnen mogelijk - een fundamenteel element van elke streaming data pipeline. Datamappings moeten handmatig worden uitgevoerd - een routinekwestie voor data engineers - via een proces dat ingewikkeld, vervelend en foutgevoelig is. Met de DataStax GPT Schema Translator wordt het zware werk van het mappen verschoven van de ontwikkelaar naar het platform, waardoor ontwikkelaars tijd en ruimte krijgen om zich te richten op de meer impactvolle onderdelen van hun projecten.

De nieuwe GPT Translator is per direct beschikbaar als onderdeel van DataStax Astra. In eerste instantie verbindt deze functionaliteit event data in Astra Streaming met Astra DB om streaming pipelines en data-integratieprocessen te vereenvoudigen.


Partners