27-06-2023

Databricks kondigt partnerships aan voor data-uitwisseling

Deel dit bericht

Databricks kondigt Delta Sharing-partnerships aan met Cloudflare, Dell, Oracle en Twilio. Delta Sharing is een open, beveiligde oplossing om live data in een Lakehouse te delen met andere computing-platforms. Het gebrek aan een open standaard voor het delen van data beperkt de ontwikkeling van een open ecosysteem voor data-uitwisseling. Delta Sharing helpt deze uitdaging op te lossen door bedrijven live datasets te laten delen en te gebruiken op verschillende platforms, in verschillende clouds en verschillende regio's, zonder dat ze daarvoor afhankelijk zijn van specifieke dienstverlening voor data-uitwisseling.

Volgens Matei Zaharia, medeoprichter en CTO bij Databricks, is samenwerking tussen organisaties zonder een open standaard voor veilige data-uitwisseling erg tijdrovend. "Ze moeten immers hun data exporteren, repliceren én onderhouden op meerdere softwareplatforms", aldus  "Delta Sharing biedt het eerste open protocol voor data-uitwisseling over verschillende computing-platforms, clouds en regio's. Het feit dat vandaag meerdere grote technologieleveranciers zich aansluiten bij ons ecosysteem laat zien hoeveel vraag hiernaar is in de branche. We zijn erg enthousiast over hoe deze nieuwe partnerships open uitwisseling verder zullen aanjagen en al onze klanten zal helpen om gemakkelijker samen te werken."

Delta Sharing-ecosysteem
Databricks breidt het Delta Sharing ecosysteem uit via partnerships met onder meer Cloudflare, Dell, Oracle en Twilio. Dankzij deze partnerships kunnen klanten probleemloos hun data delen tussen de platformen van partners, Databricks, Apache Spark, pandas, PowerBI, Excel en ieder ander systeem dat het open protocol ondersteunt. Partners kunnen live toegang tot data, AI-modellen en notebooks aan klanten geven zonder kostbare of ingewikkelde replicatie. Delta Sharing biedt leveranciers  een eenvoudige manier om toegangsrechten te beheren voor al hun klanten, ongeacht cloud, regio of platform.
Dankzij een breed aanbod aan open Delta Sharing clients hebben klanten toegang tot gedeelde data uit meerdere compute-platforms, zonder dat ze hiervoor afhankelijk zijn van de oplossingen van een specifieke leverancier.

Partners