28-06-2023

MotherDuck kondigt eerste release aan van Next-Gen Cloud Analytics Platform

Deel dit bericht

MotherDuck, ontwikkelaar van een serverloos data-analyseplatform gebaseerd op open source database DuckDB, kondigt de allereerste release aan van haar cloudanalyseplatform, dat het eenvoudig maakt om data van elke omvang te analyseren, ongeacht waar deze zich bevinden, door de snelheid van een in-process database te combineren met de schaalbaarheid van de cloud.

Het bedrijf kondigde ook partnerschappen en integraties aan met meer dan een dozijn technologie- en serviceproviders binnen de moderne datastack, waaronder Hex, Astronomer, dbt Core en LangChain. Als het enige cloudanalyseplatform dat samen met de makers van DuckDB is ontwikkeld, vergroot MotherDuck de impact van de populaire OSS-database door samenwerkende SQL-analyse en de kracht van een hybride cloud en lokale architectuur naar DuckDB-gebruikers overal te brengen. Geïnteresseerden kunnen een uitnodiging aanvragen op MotherDuck.com.

Minder dan een jaar na het ophalen van meer dan 47,5 miljoen dollar van toonaangevende investeerders zoals Andreessen Horowitz, Redpoint, Amplify Partners, Altimeter en Madrona, bevestigen de steeds snellere adoptie en het innovatietempo van DuckDB de vraag die de medeoprichters van MotherDuck al in een vroeg stadium zagen. De afgelopen jaren hebben innovaties gericht op schaalvergroting van data-analyse het meest gediend bij bedrijven met data boven een petabyte, wat betekent dat innovaties in de moderne datastack grote bedrijven en datasets hebben bevoordeeld en kleine en middelgrote bedrijven en bedrijven met graag grote datasets hebben achtergelaten. In die tijd bereikte DuckDB, een in-process database analoog aan SQLite voor analytische workloads, een wijdverspreide acceptatie in de datagemeenschap op basis van zijn vermogen om overal te draaien (inclusief in de browser), overal gegevens op te vragen zonder deze vooraf te hoeven laden en zijn supersnelle uitvoering van analytische query's op basis van het nieuwste academische onderzoek.

Moderne data-stack
"Terwijl bijna elke organisatie, groot en klein, probeert uit te vinden hoe ze waarde uit hun data kunnen halen, wordt schaalgrootte veel minder interessant dan het gemakkelijk maken om inzichten te verkrijgen. Hoewel vandaag een gedenkwaardige dag is voor ons bedrijf, is het slechts een eerste vleugelslag op deze reis. We zijn ervan overtuigd dat de gecombineerde innovatie tussen MotherDuck's platform en DuckDB Labs's database een cruciaal onderdeel zal zijn van hoe de moderne data-stack zich de komende jaren ontwikkelt," zegt Jordan Tigani, CEO en mede-oprichter van MotherDuck. "Uiteindelijk zijn we er trots op dat we onze visie kunnen waarmaken om de kracht van DuckDB naar meer mensen te brengen. En natuurlijk om analytics ducking awesome te maken."

Partners