06-07-2023

Thales en Google Cloud ontwikkelen AI-ondersteunde databeveiliging

Deel dit bericht

Thales kondigt een samenwerking met Google Cloud aan voor de ontwikkeling van nieuwe databeveiligingsmogelijkheden, aangedreven door generatieve AI. Dit helpt bedrijven om hun gevoelige data effectiever in kaart te brengen, te classificeren en te beschermen. De samenwerking sluit aan op de strategie van Thales voor generatieve AI en biedt gebruikers van het CipherTrust Data Security Platform nieuwe, door AI ondersteunde functies en ervaringen.

Steeds meer organisaties brengen gevoelige informatie in de cloud onder. Volgens het 2023 Thales Data Threat Report weet echter slechts 24 procent van hen waar al hun data precies ligt opgeslagen. Thales gaat in samenwerking met Google Cloud generatieve AI inzetten voor het verbeteren van de mogelijkheden van het CipherTrust Data Security Platform voor het in kaart brengen, classificeren en beschermen van gevoelige data in de cloud. Bedrijven kunnen op die manier de operationele efficiëntie een boost geven, sneller aan de eisen van de wet- en regelgeving voldoen en gaten in de beveiliging dichten.

De Intelligent Protection-dienst van het CipherTrust Platform wordt uitgebreid met de nieuwe machine learning-functie ‘Data Discovery and Classification Machine Learning’. Deze wordt ondersteund door Vertex AI ter verbetering van de processen voor detectie en classificatie. Data wordt met behulp van machine learning onderverdeeld in diverse categorieën en subcategorieën. Er wordt gebruikgemaakt van ‘named entity recognition’ om uiteenlopende typen gevoelige informatie in kaart te brengen. Data Discovery and Classification wordt kracht bijgezet door machine learning-technieken die gebruikmaken van de semantische context voor de detectie en classificatie van gevoelige informatie binnen opslagplaatsen van zakelijke documenten. Deze technieken zorgen er ook voor dat gevoelige informatie binnen vooraf gedefinieerde grenzen blijft.

Vertex AI1 is een machine learning platform van Google dat het mogelijk maakt om ML-modellen en AI-applicaties te trainen en de door Google in eigen beheer ontwikkelde modellen (LLM’s, Vision, Timeseries enzovoorts) aan te passen voor gebruik in door AI ondersteunde applicaties.

Partners