17-07-2023

Exponent neemt belang in Nederlandse softwaretester TestingCo

Deel dit bericht

Private Equity-investeerder Exponent kondigt aan dat het overeenstemming heeft bereikt om een investering te doen in TestingCo, een onafhankelijk platform voor het testen van software en houdstermaatschappij van de labels Bartosz, Squerist en PTWEE. Exponent zal het managementteam, onder leiding van CEO Vincent Verhelst, ondersteunen om de agenda van TestingCo verder uit te voeren.

TestingCo biedt oplossingen op het gebied van softwaretesten en testmanagement voor langetermijnklanten en hun bedrijfskritische systemen. TestingCo omvat de labels Bartosz, Squerist en PTWEE, gespecialiseerde softwaretestbedrijven. Ofschoon elk van hen een eigen identiteit heeft, delen ze de focus op hun medewerkers en op de kwaliteit van het testen van software.

Na eerdere investeringen in bedrijven als Isio en Xeinadin is deze investering opnieuw een voorbeeld van Exponent's focus op het ondersteunen van door ondernemers geleide bedrijven, met name in de professionele dienstverlening. Met de voorgenomen investering in TestingCo breidt Exponent zijn aanwezigheid in Nederland verder uit, daarbij voortbouwend op de succesvolle participaties in Greetz, Pokon en albelli-Photobox Group.

Jeroen Regeur en Tim Easingwood van Exponent zullen commissaris worden van TestingCo. De huidige investeerder Green Park Investment Partners blijft aandeelhouder en levert ook een commissaris. De transactie is nog onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen.

Partners