24-07-2023

Oracle stelt MySQL HeatWave Lakehouse algemeen beschikbaar

Deel dit bericht

Oracle heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van MySQL HeatWave Lakehouse, dat gebruikers in staat stelt net zo snel query's uit te voeren op gegevens in objectopslag als query's op gegevens in de database. MySQL HeatWave Lakehouse is eind 2022 als bèta aan klanten aangeboden.

MySQL HeatWave Lakehouse ondersteunt een verscheidenheid aan object store bestandsformaten zoals CSV, Parquet en exportbestanden van andere databases, en kan object storage bestandsgegevens combineren met MySQL database transactionele gegevens in dezelfde query. Object store bestanden worden rechtstreeks door HeatWave bevraagd zonder de gegevens naar de MySQL database te kopiëren. Als gevolg hiervan zet MySQL HeatWave Lakehouse nieuwe standaarden voor schaalbaarheid en prestaties voor queryverwerking, snelheid van het laden van gegevens, cluster provisioningtijd, en automatisering om data in object storage te bevragen.

Volgens Edward Screven, chief corporate architect van Oracle, maakt MySQL HeatWave Lakehouse het voor klanten gemakkelijk om waardevolle realtime inzichten te krijgen door hun data in objectopslag te combineren met databasegegevens, terwijl ze aanzienlijk hogere queryprestaties en snellere laadtijden krijgen tegen lagere kosten.

MySQL HeatWave is volgens Oracle de enige cloudservice die transactieverwerking, real-time analytics, machine learning, data lake querying en machine learning-gebaseerde automatisering biedt binnen één enkele MySQL databaseservice. MySQL HeatWave is een kernonderdeel van Oracle's gedistribueerde cloudstrategie en is beschikbaar in OCI, native op Amazon Web Services, als onderdeel van de Oracle Database Service voor Azure en in datacenters van klanten met OCI Dedicated Region.

Company:

Oracle

Partners