14-08-2023

Lucid Software introduceert API's en developer platform

Deel dit bericht

Lucid Software, leverancier van software voor visuele samenwerking, introduceert nieuwe API's en een platform voor developers. Gebruikers en partners van de Lucid Visual Collaboration Suite kunnen binnen het platform applicaties en integraties ontwikkelen, publiceren en distribueren, om hun workflows beter te stroomlijnen. Partners die op het moment van introductie al gebruikmaken van de nieuwe API's en het ontwikkelplatform zijn onder andere Salesforce, Slack, ServiceNow en Notion.

Gebruikers kunnen via het developer platform applicaties ontwikkelen, testen en integreren, en vervolgens distribueren naar hun teams. Zo kunnen ze Lucidchart en Lucidspark aanpassen aan de manier waarop zij het gebruiken en visualisaties toevoegen aan hun workflows. De applicaties kunnen ook eenvoudig gedeeld worden met de wereldwijde gebruikersgemeenschap van Lucid, die ruim 60 miljoen mensen omspant, voor wederzijdse inspiratie.

Developers kunnen met de API’s een vormenbibliotheek, bidirectionele data-integraties en automatische visualisaties op maat ontwikkelen voor een breed scala aan scenario’s. Ze bouwen  verder op bestaande functionaliteit, zoals de mogelijkheid om Lucid-documenten in andere applicaties in te bedden en de toegang tot documenten en mappen te beheren. Gebruikers kunnen ook hun eigen content (zoals links, foto’s en video’s) in Lucid importeren voor extra duiding. Voorbeelden van manieren waarop partners deze nieuwe oplossingen al gebruiken:
Salesforce: Op eenvoudige wijze templates, grafieken en projecten in de Salesforce vormbibliotheek in Lucidchart aanpassen voor het standaardiseren van alle documentatie binnen de organisatie.
Slack: Dankzij het open en uitbreidbare platform van Slack kunnen gebruikers snel Lucid-visualisaties maken, openen en delen zonder Slack te verlaten.
ServiceNow: Automatisch Lucidchart-diagrammen genereren op basis van data in ServiceNow® Application Portfolio Management (APM). Daarmee kunnen ze snel visualiseren waar ruimte is voor verbetering binnen hun applicatieportfolio.
Notion: Lucid-documenten kunnen direct worden ingebed, bekeken en gedeeld in Notion. Zo kunnen teams al hun visualisaties en context op een centrale locatie onderbrengen.
Headroom: Rechtstreeks in Lucid door AI ondersteunde vergaderingen houden. Daarmee kunnen ze van brainstormen overgaan tot het nemen van beslissingen zonder het platform te hoeven verlaten.
Streamline: Vanuit Lucid de uitgebreide bibliotheek met pictogrammen en illustraties van Streamline openen. Op die manier kunnen ze aantrekkelijke en consistente afbeeldingen aan boards en diagrammen toevoegen.
Rewatch: Rewatch-video’s direct via Lucid-documenten delen om zo kennis op asynchrone wijze vast te leggen, te delen en te behouden.

Partners