21-08-2023

OutSystems klimt naar 30e plaats in Forbes Cloud 100

Deel dit bericht

OutSystems is voor het derde jaar achtereen opgenomen in de Forbes 2023 Cloud 100. Deze lijst van de honderd succesvolste private cloudbedrijven ter wereld wordt samengesteld door Forbes in samenwerking met Bessemer Venture Partners en Salesforce Ventures.

Volgens Paulo Rosado, oprichter en CEO van OutSystems, geeft het feit dat zijn bedrijf voor het derde jaar op rij is opgenomen in de Cloud 100, blijk van de toegevoegde waarde van het platform. "Het onderstreept ons jarenlange leiderschap en onze visie op het gebied van low-code, automatisering en door generatieve AI ondersteunde softwareontwikkeling die de complete levenscyclus van applicaties omvat. Dit geeft een nieuwe invulling aan de ontwikkeling van cloud-native applicaties en vindt duidelijk weerklank in de markt.”

De samenstellers van de Cloud 100 beoordelen elk jaar inzendingen van honderden cloud-startups en niet-beursgenoteerde cloudbedrijven. Deze worden gerangschikt op basis van vier factoren: marktleiderschap (35%), geschatte bedrijfswaarde (30%), operationele prestaties (20%) en mensen en cultuur (15%). Voor het bepalen van marktleiderschap werd een beroep gedaan op een jury van CEO’s van beursgenoteerde cloudbedrijven. Zij hielpen met de beoordeling en classificatie van hun private sectorgenoten.

“De bedrijven in de Cloud 100 behoren tot de beste en meest veelbelovende bedrijven in deze cruciale sector”, zegt Kenrick Cai, redacteur van de Cloud 100 bij Forbes. “Zij zagen zich dit jaar gedwongen om snel te reageren op de overrompelende impact van AI terwijl ze middenin een marktdip zaten. Dankzij hun veerkracht behoren zij tot de absolute top. Onze felicitaties gaan uit naar alle bedrijven die de Cloud 100 haalden.”

De ranglijsten Forbes 2023 Cloud 100 en 20 Rising Stars zijn te vinden op www.forbes.com/cloud100.

Partners