30-08-2023

IBM neemt deel aan Serie D-financiering van 235 miljoen dollar van Hugging Face

Deel dit bericht

IBM en open-source AI-platform Hugging Face hebben aangekondigd dat IBM deelneemt aan de 235 miljoen dollar Serie D-financieringsronde van Hugging Face. De extra financiering zal de positie van Hugging Face als toonaangevend open source en open science kunstmatige intelligentieplatform verder versterken.

IBM en Hugging Face kondigden onlangs een samenwerking aan op watsonx, het generatieve AI-platform van IBM, om bedrijven te helpen bij het bouwen, implementeren en aanpassen van foundation modellen voor meerdere domeinen. Binnen watsonx kunnen AI-bouwers gebruikmaken van modellen van IBM en de Hugging Face-community, die vooraf zijn getraind om een reeks Natural Language Processing taken te ondersteunen, waaronder het beantwoorden van vragen, het genereren en samenvatten van content en tekstclassificatie en -extractie.

IBM heeft meer dan 200 open modellen en datasets bijgedragen aan Hugging Face, waaronder de recente release van het Geospatial Foundation Model in samenwerking met NASA. Dit is het grootste geospatiale basismodel op Hugging Face en het allereerste open source AI basismodel dat is gebouwd in samenwerking met NASA. IBM is ook van plan om Meta's Llama 2-chat 70 miljard parametermodel te hosten binnen watsonx, waarmee de strategie van het bedrijf om zowel AI-modellen van derden als eigen AI-modellen te gebruiken om open innovatie te behouden, wordt voortgezet.Partners