01-09-2023

SAS lanceert gratis Data Literacy-training

Deel dit bericht

Door de opmars van generatieve AI moeten mensen meer dan ooit met data kunnen omgaan. In een wereld die steeds sneller verandert en daarbij grote volumes data genereert, is datageletterdheid (Data Literacy) een must-have in elk vakgebied geworden. Om de ontwikkeling van deze cruciale vaardigheden te stimuleren, lanceert SAS haar tweede gratis e-learning training.

‘Data Literacy in Practice’ stelt zowel individuele als professionele gebruikers in staat om data met meer vertrouwen te verkennen en benutten. Iedereen heeft tegenwoordig baat bij een betere kennis van data en analytics. Van docenten in het onderwijs die hun studenten voorbereiden op een professionele loopbaan tot werkgevers die de datageletterheid van hun personeel willen verbeteren. Uit een recent wereldwijd onderzoek van SAS komt ook naar voren dat organisaties met een hoge veerkracht een sterke focus hebben op datacultuur en -geletterdheid.

Gebruiksvriendelijk en realistisch
De training Data Literacy in Practice verlaagt de drempel om te leren over data. De cursus richt zich op een breed publiek en werkt bovendien met realistische voorbeelden waarbij de deelnemers in de schoenen treden van de eigenaar van een klein bedrijf die data gebruikt om beslissingen te nemen. Dit moedigt de deelnemers aan om hun kennis zelf in de praktijk toe te passen.
De training kan in minder dan drie uur worden afgerond, en de deelnemers bepalen zelf het tempo van het leerproces. De inhoud is modulair opgebouwd en beschikbaar op ieder apparaat, zodat gebruikers altijd en overal toegang hebben en de training en deze flexibel in hun planning kunnen passen.

“In een wereld die bol staat van data kun je jezelf meer dan ooit onderscheiden als je de kracht van data optimaal kunt benutten. Eigenlijk zou iedereen moeten beschikken over de basiskennis van AI en analytics en zou dit ook een vast onderdeel moeten vormen van het curriculum in het onderwijs. Net zoals lezen of schrijven is datageletterdheid een cruciale vaardigheid om succesvol te zijn in deze maatschappij. We moeten nieuwe generaties beter voorbereiden op de arbeidsmarkt en de huidige werknemers de handvatten geven om zich bij te scholen. Met deze gratis training draagt SAS zijn steentje bij om de datageletterdheid in onze samenleving naar een hoger niveau te brengen”, zegt Phaedra Kortekaas, Managing Director SAS Benelux.

Wie nog een stapje verder wil gaan, kan de training combineren met de gratis cursus SAS Data Literacy Essentials. Die opleiding start vanaf de basis en laat deelnemers kennismaken met het belang van data.
Klik hier voor meer informatie over de training Data Literacy in Practice.

Partners