04-09-2023

Celonis stelt Carsten Thoma aan als president

Deel dit bericht

Celonis heeft Carsten Thoma aangesteld als president. Thoma gaat naast co-CEO's Alex Rinke en Bastian Nominacher de groei van Celonis stimuleren. In zijn nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie en ontwikkeling, marketing, het platform ecosysteem, en de bedrijfscultuur. Ook valt Celonis Labs binnen zijn verantwoordelijkheid om innovatie te bevorderen.

Thoma staat al sinds de beginfase van Celonis achter het bedrijf. Hij was de eerste externe investeerder en is sinds 2016 bestuurslid en adviseur van Celonis. Met meer dan 25 jaar ervaring in de sector brengt Thoma een reeks ervaringen mee die van cruciaal belang zijn voor snelgroeiende bedrijven die nieuwe technologieën en productcategorieën creëren. Zo was Thoma co-founder van Hybris in 1997, een van de eerste bedrijven dat complexiteit van B2B en B2C omnichannel e-commerce oploste. Hybris werd Europa's eerste unicorn. Hij leidde het bedrijf door alle fasen - van de eerste groep werknemers tot de introductie van het eerste e-commerce platform op bedrijfsschaal. Na de overname van Hybris door SAP in 2013 was Thoma Global President en lid van het Global Executive Team.

"Als ondernemer maak je zeldzame momenten mee waarop je weet dat er een ingrijpende verandering in de sector op komst is. En met een beetje geluk maak je deel uit van het oprichtende bedrijf dat zijn naam vestigt en alle energie, vernieuwing, en vindingrijkheid wijdt aan het stimuleren van die verandering - en dat is Celonis", zegt Thoma. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Alex, Basti, Martin en alle Celonis-collega’s, en onze klanten te laten profiteren van de vele voordelen, financiële impact en verduurzamingsmogelijkheden die Celonis levert - in een tijd waarin de wereld dat het hardst nodig heeft."

Partners