08-09-2023

Dataiku stelt software-veteraan Krish Venkataraman aan als President

Deel dit bericht

Dataiku, platform voor Everyday AI, benoemt Krish Venkataraman, een Wall Street- en software-industrie veteraan, tot President. Venkataraman voegt zich bij het bedrijf met een sterke en gevarieerde staat van dienst in leidinggevende functies, waaronder President, CFO, COO en openbare bestuursfuncties, met uitgebreide expertise op het gebied van data, beveiliging, beurzen en financiële diensten. Hij voegt zich bij Dataiku op het moment dat het bedrijf een sterk momentum voortzet, met een jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) van meer dan 230 miljoen dollar en in totaal meer dan 200 klanten die zijn opgenomen in de Forbes Global 2000, waaronder LG Chem, Regeneron, Standard Chartered Bank, SLB en Unilever.

Venkataraman heeft meer dan twintig jaar ervaring in het aansturen van operational excellence en het uitbreiden van markten binnen technologie- en financiële bedrijven. Hij heeft ook succesvolle strategische overnames en IPO's geleid, waaronder een van de best presterende tech IPO's van 2021 voor KnowBe4. Dit werd gevolgd door het begeleiden van KnowBe4 in zijn privatisering door middel van een 4,6 miljard US dollar overname door Vista Equity Partners. Zijn uitgebreide ervaring omvat CXO-posities bij prominente spelers in de wereldwijde financiële en technologiesectoren, waaronder Socure, Dealogic, Syncsort en NYSE Euronext, waar hij winstsegmenten van miljarden dollars, onkosten, kapitaaluitgaven en inkomsten beheerde die goed waren voor meer dan 80 procent van de inkomsten van een bedrijf.

Venkataraman zal toezicht houden op alle bedrijfs- en administratieve activiteiten en de basis voor groei en een bredere marktaanwezigheid verder uitbouwen. "AI en specifiek GenAI-technologie hebben het vermogen om bedrijven van elke omvang te transformeren en Dataiku onderscheidt zich als de organisatie om deze transformatie mogelijk te maken", aldus Venkataraman. "Het bedrijf heeft de afgelopen tien jaar enorme vooruitgang geboekt met de ontwikkeling van een krachtig AI-platform dat de kern van elk bedrijf fundamenteel kan verbeteren. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met het getalenteerde Dataiku-team om ons marktbereik verder te diversifiëren en voort te bouwen op het indrukwekkende zakelijke momentum van het bedrijf."

Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku: "Krish zijn cruciale rol in het optimaliseren van de operaties, het ondersteunen van onze teams en het aansturen van zowel organische als niet-organische groei maakt ons beter gereed voor een mogelijke beursgang. Ik ben verheugd om samen met hem aan het volgende hoofdstuk van onze reis te beginnen."

Dataiku blijft sterk groeien, met dit jaar onder andere de volgende prestaties:
• Aanhoudende hoge groei: Bereikte meer dan 100M US dollar ARR in zowel Amerika als EMEA en groeide naar meer dan 600 klanten.
• Innovatieve generatieve AI-tools en -oplossingen: Een van de eerste organisaties die ontwikkeltools op bedrijfsniveau, kant-en-klare use cases en AI-assistenten levert waarmee organisaties het volledige potentieel van generatieve AI kunnen ontsluiten; Dataiku is hierin marktleider.
• Bekroond partner ecosysteem: bekroond met de "Partner of the Year" awards van zowel Snowflake (voor de derde achtereenvolgende keer) als Databricks in respectievelijk de categorieën Machine Learning en AI.
• Versterkt leiderschapsteam: Om onze wereldwijde expansie en wereldwijde go-to-market-strategieën te versnellen, heeft Dataiku JY Pook, GM van Azië-Pacific en Japan; Ren Lee, SVP van Marketing, Americas; Todd Hallett, SVP van Go-To-Market (GTM) toegevoegd.

Partners