11-09-2023

Cloudflare One Data Protection Suite voor codering en toenemend AI-gebruik

Deel dit bericht

Cloudflare introduceert de One Data Protection Suite, een speciaal ontworpen security-oplossing om data in elke omgeving te beschermen, voor het web, SaaS en eigen applicaties. Gebruikmakend van Cloudflare's Security Service Edge (SSE) (SSE) kunnen klanten hun compliance in de cloud stroomlijnen, datadiefstal en verlies van broncode voorkomen en ontwikkel- en AI-omgevingen beveiligen via een platform.

Organisaties kunnen beter afscheid nemen van verouderde tools om hun concurrentievoordeel te behouden, de complexiteit van IT-omgevingen te verminderen en de lasten voor eindgebruikers te verminderen. De transitie naar modernere technologie heeft echter ook nieuwe risico's met zich meegebracht en uitdagingen om gevoelige informatie en intellectueel eigendom te beschermen. Om goed op de modernisering te kunnen anticiperen en mogelijke ingangen voor kwaadwillenden te voorkomen, hebben CISO's een holistische strategie nodig om de gehele IT-stack van hun organisatie te beveiligen. Inclusief de snel toenemende hoeveelheid data die op alle apparaten van de werknemers, in SaaS/cloudapplicaties en voor AI-tools wordt gebruikt.

Samenvatting functionaliteit  
Cloudflare One Data Protection Suite is gericht op eenvoud en voert uitgebreide datacontroles uit naar alle aspecten van de interne en externe applicaties van een organisatie. Deze oplossing is gebouwd op het wereldwijde netwerk van Cloudflare en biedt organisaties van elke omvang onder andere de volgende functionaliteit:
• Programmeerbare netwerkarchitectuur: organisaties kunnen nieuwe functies benutten om snel nieuwe securitystandaarden en -protocollen in te voeren, wat ervoor zorgt dat controles van de datasecurity geschikt zijn voor moderne gebruiksscenario's, zoals het beschermen van softwarecode in generative AI.
• Beter inzicht en controle van alle data met één platform: via één interface hebben beheerders meerdere flexibele opties om netwerkverkeer naar Cloudflare te sturen voor handhaving. Inclusief API-gebaseerde scans, implementaties zonder clients van ZTNA en RBI, één apparaatclient, directe of virtuele interconnects en SD-WAN-partnerschappen.
• Datacontrole afdwingen met een single-pass inspectie: op alle netwerklocaties van Cloudflare, in meer dan 300 steden van ruim 100 landen, is de handhaving van policies betrouwbaar, onopvallend en snel. Dit betekent dat controles van data niet de productiviteit van eindgebruikers verstoren en efficiëntie en schaalbaarheid mogelijk maken.
• Configureerbare detecties: Cloudflare’s DLP datamatch biedt klanten de flexibiliteit om organisatiespecifieke informatie te detecteren die is gedefinieerd in aangepaste datasets. Er zijn onder andere meer vooraf gedefinieerde detectieprofielen beschikbaar voor data in broncodebestanden en beschermde gezondheidsinformatie (PHI).
• Convergeer API-gestuurde CASB en DLP: klanten kunnen gevoelige data ontdekken, als deze is opgeslagen of wordt gebruikt. De inbegrepen integraties ondersteunen het merendeel van de gebruikte cloud-samenwerkings-, productiviteits- en coderepositorytools.
• Risicogebaseerde databescherming: beheer de toegang tot data en apps op basis van risicoscores van het gebruikersgedrag, waarin meldingen uit Cloudflare One zijn verwerkt, zoals de activiteiten, houding en instellingen van een gebruiker.

“Data behoort tot de waardevolste bezittingen van een organisatie en daarom is databescherming tegenwoordig van cruciaal belang”, zegt Matthew Prince, CEO van Cloudflare. “Diefstal of gijzeling daarvan heeft vergaande gevolgen en kan een bedrijf zelfs verwoesten door de impact van hun operationele downtime, gevolgen voor de regelgeving en bijbehorende kosten. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke reputatieschade die ermee gepaard gaat. Bedrijven hebben al met genoeg complexiteit te maken, daar hoeft databescherming niet bij te komen. Cloudflare biedt een unieke netwerkarchitectuur, waarmee organisaties alles kunnen aanpakken, van AI-risico’s tot codelekken, allemaal op één uniform platform.”

Partners