12-09-2023

Volkswagenfabriek wint lean production award dankzij Mendix low-code

Deel dit bericht

Volkswagen Autoeuropa, een productiefabriek in Palmela, Portugal, en een dochteronderneming van Volkswagen, won onlangs de Automotive Lean Production Award in de categorie OEM. De prijs is een erkenning van de innovatie van de organisatie op het gebied van gestroomlijnde productie, verbetering van waardestromen en snelle implementatie van veel digitaliseringsprojecten. Volkswagen Autoeuropa werkt sinds begin 2023 samen met Mendix.

Volkswagen Autoeuropa heeft een ambitieus doel gesteld. Het wil zichzelf profileren als de meest lean en productieve fabriek van het Volkswagen-merk. Het concept van lean production heeft als doel om productiefactoren, zoals materialen, economisch en efficiënt in te zetten om de doorlooptijden te verkorten, de productkwaliteit en de flexibiliteit van een bedrijf en zijn processen te vergroten. Om aan de software-behoeften binnen het bredere digitaliseringsinitiatief te voldoen gebruikte Volkswagen Autoeuropa het Mendix low-code platform.

Volkswagen Autoeuropa werkt sinds begin 2023 samen met Mendix. Het Mendix-platform en de methodologie brengen ideevorming, het verzamelen van vereisten en doorlopende waardebeoordeling om een uniform portfolio dat waarde toevoegt te garanderen. Multidisciplinaire teams kunnen in Mendix samenwerken gedurende de gehele cyclus van applicatieontwikkeling. Ook kan Mendix eenvoudig integreren met verschillende databronnen. Mendix biedt één platformervaring met native mobile design, cloud-native implementatie, data-integratie en de nieuwste AI-chatbot-ondersteuning.

Digital Value Stream Monitor app geeft inzicht in procesketen
Volkswagen Autoeuropa ontwikkelde samen met Mendix een digitale applicatie voor de winkelvloer. De applicatie is gemaakt om processen efficiënter te maken, de transparantie bij de data-evaluatie te vergroten, datavisualisatie te standaardiseren en realtime analyses mogelijk te maken. Met de ‘Digital Value Stream Monitor’ app heeft het management nu ook consistent inzicht in de gehele procesketen. Het winnen van de Automotive Lean Production-award laat zien dat de vele digitale initiatieven in het kader van het transformatieproces van de fabriek sectorbrede erkenning krijgen.

“Wat Volkswagen Autoeuropa heeft bereikt is een geweldig voorbeeld van digitalisering als praktijk en niet als project. We feliciteren hen met het winnen van de Automotive Lean Manufacturing OEM award, het is een enorme prestatie. Maar het is ook goed om deze prijs als een mijlpaal te zien in iets dat zo veel groter is – het doel van de organisatie om ‘leaner’, productiever en efficiënter te zijn. Ze hebben al bewezen dat ze complexe uitdagingen voor software-ontwikkeling kunnen beoordelen en verbeteren – het is interessant om te zien hoeveel verder ze gaan. We zijn enthousiast om als Mendix hun visie te blijven ondersteunen”, aldus Tim Srock, CEO van Mendix.

Partners