13-09-2023

SAS en partner Microsoft richten zich op productiviteit generatieve AI

Deel dit bericht

SAS en Microsoft zetten zich in om productiviteitswinst te boeken voor klanten en tegelijkertijd betrouwbare en veilige richtlijnen te bieden voor de ontwikkeling van AI.
 
"We weten dat SAS uitblinkt in oplossingen voor verschillende sectoren met een grote verscheidenheid aan expertise, en we zijn verheugd om ons partnership uit te breiden met deze opkomende technologie", zegt Brad Carlstedt, Global Director of Partner Development bij Microsoft. "Door gebruik te maken van Azure OpenAI-technologie kunnen we wereldwijde ondernemingen helpen de productiviteit en het vertrouwen van hun ontwikkelteams te vergroten."
 
De kracht van Large Language Models is hun vermogen om conversationele ervaringen te creëren uit enorme datasets. Tegelijkertijd zijn deze modellen niet ontworpen voor het verwerken van kwantitatieve berekeningen uit bedrijfssystemen. Dit is de cruciale last-mile uitdaging die SAS en Microsoft samen willen oplossen voor bedrijven.
 
SAS en Microsoft ontwikkelen samen een generatieve AI-integratie die de schaal van Microsoft Azure OpenAI combineert met de SAS-orkestratie van bedrijfstaken en bestaande analyses die bedrijven gebruiken om operationele beslissingen te nemen. De generatieve AI-integratie zal beschikbaar zijn in een private preview in Q4 2023. SAS werkt samen met klanten om generatieve AI-workflows te ontwikkelen voor branchespecifieke oplossingen in belangrijke sectoren, waaronder het bank- en verzekeringswezen, de maakindustrie, de detailhandel en de publieke sector.
 
Ter ondersteuning van het streven naar betrouwbare AI heeft SAS een bedrijfspolicy gepubliceerd met richtlijnen voor het gebruik van generatieve AI.


Company:

SAS, Microsoft

Partners