26-09-2023

Visma versterkt positie met overname van Silverfin

Deel dit bericht

Silverfin, leverancier van cloudsoftware voor accountants, wordt een onderdeel van Visma. Silverfin is een cloud-native leverancier van post-accountancy, inclusief het voorbereiden van rekeningen en gerelateerde workflows. Opgericht in België in 2013 en met kantoren in onder andere Gent (B) en Voorschoten (NL), biedt het bedrijf een basis van internationale klanten.

Het platform van Silverfin stelt accountants in staat de efficiëntie, het concurrentievermogen en de winstgevendheid op het gebied van compliance- en rapportagediensten te verbeteren, en stimuleert de ontwikkeling en levering van nieuwe adviesdiensten. De meeste van de bijna 850 directe klanten van het bedrijf zijn accountantskantoren, en het platform heeft bijna 320.000 eindklanten. De overname vergroot Visma’s aanwezigheid op de softwaremarkt in de Benelux aanzienlijk en versterkt ook de positie van de Groep als Europa’s cloud accountingsoftware kampioen.

Een gemeenschappelijke visie
Silverfin is in 2013 opgericht door een accountant die gefrustreerd was door inefficiënte werkprocessen, en een software-architect die opzoek was naar een uitdagend probleem dat kon worden opgelost met behulp van cloud computing. Samen begonnen ze na te denken over hoe data en de cloud het leven van accountants gemakkelijker konden maken, hun bedrijf beter konden maken en tegelijkertijd nieuwe inkomstenmogelijkheden konden ontsluiten uit klantadviesdiensten met toegevoegde waarde.
Vandaag de dag is Silverfin uitgegroeid tot eem belangrijke aanbieder van cloud-accounting, met 28 van de 30 grootste accountantskantoren van het land als klant. Het bedrijf is naast België ook actief in onder andere Nederland vanuit zijn kantoor in Voorschoten.

Pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie
Alleen al in de afgelopen vier jaar is Silverfin uitgebreid naar 15 landen, terwijl het een strategische positie in de Benelux bleef opbouwen. Deze versnelde groei heeft plaatsgevonden zonder afbreuk te doen aan zijn zeer innovatieve cultuur, waarbij het gebruik van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie voor post-accountancy producten pionierde, wat zeer waardevol is gebleken voor klanten.

Silverfin wordt Visma’s zevende acquisitie op de Belgische markt sinds de eerste intrede in het land in 2020 met de overname van Yuki. Sindsdien hebben ook Belgische bedrijven als Syneton, UseItGroup, ionProjects, Teamleader en Beeple zich aangesloten bij Visma.

Partners