29-09-2023

Information Builders ontketent kracht legacysystemen met Open Data Hub for Mainframe

Deel dit bericht

Information Builders, onderdeel van de Cloud Software Group, kondigt de lancering aan van ibi Open Data Hub for Mainframe. Dit is volgens het bedrijf een baanbrekende oplossing voor organisaties die worstelen met het ophalen van data uit legacy data-omgevingen. Het aanbod zorgt voor een revolutie in de toegang tot en het gebruik van mainframe data door deze data direct naar web-based business analyticsmogelijkheden te brengen.

Het aanbod biedt ongeëvenaarde toegang tot mainframegegevens en voorziet organisaties van krachtige AI/ML-mogelijkheden en voordelen. "De lancering van de ibi Open Data Hub oplossing markeert een belangrijke mijlpaal voor ibi klanten en mainframe gebruikers in verschillende bedrijfstakken, omdat het real-time toegang biedt tot statische mainframe data, die tot op heden moeilijk direct toegankelijk was voor BI analyticsoplossingen," zegt Dan Ortolani, VP support engineering, ibi van Cloud Software Group. "Dit innovatieve aanbod democratiseert de toegang tot de volledige kracht van mainframedata met behoud van de beveiliging en compliance. De implicaties voor zakelijke gebruikers, ontwikkelaars en data scientists zijn ongeëvenaard, omdat het in vrijwel elke BI-client kan worden gebruikt. De oplossing is ook aantrekkelijk voor bestaande ibi WebFOCUS gebruikers die hun inspanningen naadloos kunnen uitbreiden naar mainframe data."

Snellere toegang tot mainframedata
Het ibi Open Data Hub-aanbod speelt in op de vraag naar eenvoudigere en snellere toegang tot mainframedata en herdefinieert de manier waarop gebruikers met deze data omgaan. Zakelijke gebruikers kunnen naadloos ongelijksoortige data in realtime integreren en manipuleren en informatie importeren in de analysetools van hun voorkeur. Data scientists krijgen toegang tot voorheen ontoegankelijke mainframegegevens, zodat ze aangepaste query's zonder SQL kunnen maken en in realtime met diepere, complexere datasets kunnen werken voor uitgebreide analyses. Bovendien profiteren ontwikkelaars van een intuïtieve GUI-interface om gegevensquery's te genereren zonder aangepaste SQL-query's te maken, terwijl ze naadloos toegang hebben tot meerdere databases, wat de productiviteit en softwarekwaliteit verhoogt.

Met de ibi Open Data Hub-oplossing kunnen organisaties veilig en eenvoudig de kracht van visualisaties in Business Intelligence-oplossingen van derden benutten en uitbreiden. Deze bedrijven kunnen de kosten van grote ETL-projecten vermijden en verouderde gegevens elimineren door ter plekke toegang te krijgen tot de gegevens op het mainframe. Met het aanbod kunnen teams de toepassing van AI/ML-mogelijkheden, zoals Python, uitbreiden naar operationele mainframegegevens en zo de Machine Learning mogelijkheden van de organisatie vergroten.

Partners