12-10-2023

Mendix en Red Hat werken samen in cloud-native low-code applicatieontwikkeling

Deel dit bericht

Mendix heeft een samenwerking aangekondigd met Red Hat, waarmee de flexibiliteit en snelheid van het Mendix low-code platform gecombineerd wordt met de schaalbaarheid en flexibiliteit van Red Hat OpenShift.
 
De samenwerking met Red Hat helpt organisaties om schaalbare, flexibele en veilige applicaties te bouwen. Daarnaast wordt het eenvoudiger om Mendix-applicaties te implementeren en te beheren in verschillende cloudomgevingen en on-premise infrastructuren, met behulp van Red Hat OpenShift.
 
Dankzij de samenwerking worden de volgende zaken verbeterd:
End-to-End applicatie lifecycle management: Het Mendix low-code platform maakt snelle applicatieontwikkeling mogelijk, terwijl Red Hat OpenShift een robuste infrastructuur biedt voor implementatie, opschalen en applicatiebeheer. Dit leidt tot een soepeler proces voor Mendix-applicaties van ontwikkeling tot implementatie en zorgt voor minder operationele complexiteit. 
Flexibiliteit door hybride cloud: Dankzij de samenwerking tussen Mendix en Red Hat wordt het eenvoudiger om naadloos applicaties te implementeren in on-premise, private en publieke cloud-omgevingen. Dankzij deze flexibiliteit kunnen organisaties de schaalbaarheid en kostenefficiëntie van publieke cloudomgevingen benutten, terwijl gevoelige data op locatie of in private cloud-omgevingen blijven. Het komt tegemoet aan uiteenlopende behoeften en geeft organisaties de mogelijkheid hun infrastructuur aan te passen naarmate hun eisen veranderen.
Verbeterde beveiligingsfuncties en compliance: De focus van Red Hat op het leveren van zakelijke securityfuncties zal de beveiliging van Mendix-applicaties verbeteren. Dit is vooral waardevol voor organisaties die actief zijn in gereguleerde sectoren of die met gevoelige data verwerken. 
Schaalbaarheid en prestaties: Door de combinatie van het Mendix-platform met de technologieën voor containerisatie van Red Hat, kunnen organisaties zorgen voor verbeterde schaalbaarheid en prestaties voor hun applicaties door ze in containers te verpakken en ze aan te sluiten op de Red Hat-infrastructuur. Dit maakt een efficiënter gebruik van bronnen, automatisch schalen en hoge beschikbaarheid mogelijk. Hierdoor kunnen Mendix-applicaties een grotere belasting aan, terwijl ze optimale prestaties blijven leveren. 
Ondersteuning en ecosysteem voor bedrijven: Beide organisaties profiteren van betrouwbare support, probleemoplossing en updates voor de onderliggende infrastructuur. Daarnaast kunnen klanten gebruikmaken van de ecosystemen van Red Hat en Mendix, waaronder library's, tools, extensies en ontwikkelaarscommunity's. Hiermee wordt de samenwerking en kennisdeling tussen de gemeenschappen bevorderd, zodat klanten de waarde van hun investeringen in beide technologieën kunnen maximaliseren.

Partners