Staatpraat over Gegevensuitwisseling
(08-11-2023)

Deel dit bericht

Burgers en ondernemers die hun gegevens steeds opnieuw moeten aanleveren. Regelingen die te weinig worden gebruikt. IT-systemen die niet met elkaar communiceren en vaak verouderd zijn. En een te veilige interpretatie van privacywetgeving (AVG). Publieke dienstverleners proberen dergelijke problemen vooral zelf op te lossen, maar om echt een stap verder te komen is collectieve actie nodig.

Daarom organiseert de Staat van de Uitvoering deze Staatpraat, gericht op het vinden van sleutels tot succes en het forceren van een doorbraak op het gebied van gegevensuitwisseling. Want het KAN, en het moet gewoon beter.

Drie inspirerende verhalen staan centraal. In sneltreinvaart luisteren we naar de uitdagingen en de sleutels die hebben geleid tot de doorbraak. We praten erover met een panel en een zaal met professionals, bestuurders, politici, leveranciers en andere betrokkenen. We gaan voorbij de vrijblijvendheid, naar hoe krijgen we het werkend? Wie of wat is daarvoor nodig? Hoe gaan we die stap samen zetten?

Te gast zijn Diana Starmans (lid Raad van Bestuur SVB), Mark Vermeer (directeur Digitale Overheid, minister van BZK), Perry van der Weyden (voormalig CIO Rijkswaterstaat), Marc van Dijk en Theo Hooghiemstra (directeur en bestuurslid Medmij), Leo van Loo (gedelegeerd bestuurder Groeipakket Vlaanderen ) en Tweede Kamerlid Hind Dekker (D66). Na afloop is er gelegenheid om na te praten bij een eenvoudige maaltijd.

De oogst van deze Staatpraat is een set sleutels en handvatten die concreet maken wat er nodig is om gegevensuitwisseling nu echt op gang te brengen. De kracht is dat het hele systeem in de zaal zit, en dat er direct afspraken gemaakt kunnen worden. De inzichten worden meegenomen in de voorbereiding van de publicatie Staat van de Uitvoering 2024 die aangeboden wordt aan de Tweede Kamer.

8 november
17.00 - 19.00 u
Nieuwspoort Den Haag
 
Meer informatie

Partners