18-10-2023

ChaosSearch onthult Chaos LakeDB voor Live Search, SQL en Gen AI Analytics

Deel dit bericht

ChaosSearch, platform voor loganalyse, kondigt de release aan van Chaos LakeDB - naar eigen zeggen de eerste data lake-database die is ontworpen om generatieve AI, SQL en Live Search aan te drijven. Chaos LakeDB is beschikbaar als SaaS-dataplatform voor ondernemingen en als embedded database van cloudplatformproviders.

De ChaosSearch technologie stelt organisaties in staat om data direct te streamen naar cloud object storage zoals Amazon S3, waardoor het verandert in een doorzoekbaar data lake met onbeperkte hot data retentie. Met de lancering van Chaos LakeDB kan elke cloudprovider of bedrijfssoftwarebedrijf de ChaosSearch-database opnemen in het bestaande aanbod. Het inbedden van ChaosSearch zou organisaties flexibiliteit geven in de manier waarop zij data doorzoeken.

Chaos LakeDB is ontworpen voor verschillende toepassingen, waaronder algemene systeemobservabiliteit, het begrijpen van trends in productgebruik om bedrijfsinzichten af te leiden en zoekloggegevens voor probleemoplossing. Het helpt de architectuur te vereenvoudigen door de noodzaak voor complexe dataverplaatsingen of datapijplijnen weg te nemen. Bovendien consolideert het verschillende datastromen en -formaten in een samenhangende data lake-database. De database heeft ook de mogelijkheid om de datapijplijn te automatiseren, de werklast over de backbone van het meer te orkestreren en het schema te beheren.

Uitdagingen van live analytics
Thomas Hazel, Chief Technology Officer bij ChaosSearch: "Onze visie met Chaos LakeDB was om de uitdagingen van live analytics op schaal aan te pakken. We herkenden de uitdagingen waar bedrijven voor staan met legacysystemen en streefden ernaar een oplossing te bieden die niet alleen efficiënt was, maar ook toekomstbestendig. Chaos LakeDB is een bewijs van onze toewijding aan innovatie en biedt een uniform platform waar gegevens niet alleen worden opgeslagen, maar ook worden geactiveerd, geanalyseerd en gebruikt voor bruikbare inzichten." 

De integratie met Amazon Simple Storage Service stelt Chaos LakeDP in staat om enorme opslagmogelijkheden te combineren met de toegankelijkheid van clouddatabases en helpt de noodzaak voor complexe ETL- en ELT-processen te minimaliseren. De integratie zorgt volgens ChaosSearch ook voor verbeterde kostenefficiëntie en prestaties op schaal - cruciale vereisten voor de hedendaagse data-intensieve analyse- en AI-toepassingen.

Eerder dit jaar onthulde ChaosSearch de Chaos AI Assistant - aangedreven door open AI en geïntegreerd in het ChaosSearch-platform. Marktleiders zoals Cisco en Equifax gebruiken Chaos LakeDB al.

Partners