24-10-2023

NEC lanceert FireDucks voor versnellen gegevensanalyse met Python

Deel dit bericht

NEC Corporation heft de lancering aangekondigd van FireDucks, een gratis programma dat is ontworpen om de tabelgegevensbibliotheek pandas te versnellen, die wordt gebruikt voor analyse met Python. Deze software kan data preparation voor gegevensanalyse tot 16 keer sneller uitvoeren dan bestaande producten en verkort de tijd die wordt besteed aan gegevensanalyse aanzienlijk en verlaagt de rekenkosten.

Ter voorbereiding op data-analyse moeten grote datasets eerst worden voorbewerkt. Volgens schattingen zouden data scientists bijna de helft van hun tijd besteden aan het voorbereiden van gegevens. Daarnaast hebben de toename van het datavolume en de evolutie van AI en ML geleid tot een grotere rekencomplexiteit. Als gevolg daarvan zijn hogere computerkosten (cloudkosten) en de daaruit voortvloeiende stijging van het stroomverbruik en de CO2-uitstoot problematisch geworden.

Met het oog hierop heeft NEC FireDucks ontwikkeld, programma dat is ontworpen om pandas te versnellen. Bij de ontwikkeling maakte NEC gebruik van de high-performance programmeertechnologie en kennis over versnelling die het bedrijf in meer dan dertig jaar ervaring met het ontwikkelen van supercomputers heeft opgedaan. Door de b├Ętaversie van FireDucks gratis beschikbaar te stellen hoopt NEC bij te dragen aan de vermindering van het aantal werkuren voor data scientists om gegevens te analyseren en aan de oplossing van milieuproblemen door energiebesparing en vermindering van de CO2-uitstoot.

FireDucks is in staat om softwareprogramma's die met pandas zijn gemaakt tot 16 keer sneller te maken, gemiddeld ongeveer vijf keer sneller. Dit vermindert de totale tijd die data scientists besteden aan gegevensanalyse met ongeveer 30%. Een ander kenmerk is de hoge compatibiliteit met pandas.
De b├Ętaversie van FireDucks is gratis beschikbaar.

Partners