30-10-2023

EnterpriseDB neemt Splitgraph over voor Data Lake en Data Warehousing mogelijkheden

Deel dit bericht

EnterpriseDB heeft de overname aangekondigd van Splitgraph, aanbieder van een Postgres-compatibele serverloze SQL API voor het bouwen van datagestuurde applicaties op basis van honderden databronnen. Deze stap onderstreept de toewijding aan het leveren van Postgres-oplossingen voor de steeds veranderende uitdagingen waarmee klanten worden geconfronteerd in een divers datalandschap.

Met de overname van Splitgraph onderstreept EDB haartoewijding aan het innoveren binnen het Postgres ecosysteem, door direct in te spelen op de behoeften van gebruikers die naadloos analytische query's willen uitvoeren over verschillende datasets. Splitgraph verbetert deze kerncapaciteit door data-integratie, catalogisering en governance te verrijken, en stroomlijnt het beheer van zowel interne data als informatie afkomstig van open uitgevers via één Postgres-interface. Deze strategische stap bevestigt EDB's toewijding om de waarde die het levert aan zijn klanten in het hele datalandschap voortdurend te verhogen.

"De overname van Splitgraph vergroot onze mogelijkheden op het gebied van analytics en AI", zegt CEO Kevin Dalla van EDB. "Met Splitgraph's technologie en diepgaande expertise maken we een sprong voorwaarts in het efficiënter, gestroomlijnder en collaboratief maken van data lake en data warehousing operaties. Door onze gezamenlijke inzet voor klantgedreven productontwikkeling te verenigen, kunnen we onze vooruitgang versnellen en de complexe data-uitdagingen waarmee onze klanten te maken krijgen beter aanpakken." Miles Richardson, medeoprichter van Splitgraph, sloot zich aan bij de gevoelens van Dallas: "We zijn verheugd om EDB's visie te delen om de manier te veranderen waarop organisaties zich bezighouden met data met behulp van Postgres, met name voor analytische workloads en AI-gedreven use cases. Door deel uit te maken van EDB worden spannende nieuwe mogelijkheden voor onze technologie ontsloten, waardoor de manieren waarop bedrijven naar Postgres kijken om hun uitdagingen op het gebied van data-ecosystemen op te lossen, verder worden verbeterd."


Partners