01-11-2023

SingleStore kondigt productinnovaties aan voor ontsluiting real-time AI

Deel dit bericht

SingleStore heeft productinnovaties aangekondigd die de grenzen van real-time AI ontsluiten. Nu generatieve AI klaar staat om nieuwe bedrijfsmodellen te ontsluiten, industrieën te transformeren en de economische productiviteit te stimuleren, zullen organisaties in realtime moeten reageren op verzoeken. Daarom hebben ze volgens het bedrijf een datavlak nodig dat data binnen milliseconden kan begrijpen, analyseren en contextualiseren.

De innovaties vallen uiteen in drie hoofdcategorieën: Sneller en beter zoeken, inclusief vectoren; een laag intelligentie bovenop realtime gegevens; en spannende partnerschappen en integraties in het bredere ecosysteem. "Deze producten zijn geïnnoveerd met één ding in gedachten: de visie van realtime AI werkelijkheid maken voor klanten met enorme hoeveelheden data", zegt Raj Verma, CEO van SingleStore. "We zijn ongelooflijk enthousiast dat deze producten enorme stappen in de goede richting zetten en dat SingleStore de enige contextuele database op de markt blijft die data verheft tot informatie door middel van context - een sleutel tot het ontsluiten van de kracht van real-time AI."

SingleStore Scope is een geavanceerde hybride zoekmachine die snel vectorzoeken en zoeken op volledige tekst combineert, compleet met ondersteuning voor meerdere indexeringstechnieken om zoeken op de dichtstbijzijnde buur (Approximate Nearest Neighbor, ANN) mogelijk te maken en ordes van grootte snellere prestaties te leveren in vergelijking met exacte zoekmethoden met een bijna-equivalente nauwkeurigheid. Met SingleStore Aura kunnen ontwikkelaars gespecialiseerde compute resources (CPU's en GPU's) inzetten voor AI, ML of ETL workloads direct naast de data in hun database.
SingleStore Notebooks zijn webgebaseerde Jupyter-notebooks waarmee ontwikkelaars data-analyses en workflows kunnen maken, verkennen, visualiseren en eraan kunnen werken met SQL- of Python-code. Met het nieuwe product kunnen gebruikers ook direct vanuit Notebooks dataproducten en API's publiceren.SingleStore Elegance is een SDK die ontwikkelaars kunnen downloaden en gebruiken om full-stack, real-time AI-applicaties te bouwen die vooraf geconfigureerd zijn om met SingleStore te werken.

Tenslotte is een er uitbreiding van de samenwerking met onder andere Google, AWS, Unstructured en IBM.


Partners