28-11-2023

Accenture benoemt Rob Knigge tot Country Managing Director

Deel dit bericht

Accenture heeft Rob Knigge benoemd tot Country Managing Director voor Nederland, effectief vanaf 1 december. Nicole van Det, die eerder de rol van CMD bij Accenture Nederland bekleedde, is toegetreden tot het Global Management Committee van Accenture.

Rob Knigge, met een indrukwekkende carrière bij Accenture sinds 2000, neemt per 1 december het stokje als Country Managing Director in Nederland over. Knigge, wiens eerdere rollen leiderschap in de sectoren Financial Services, Health & Public Services en Products omvatten, is vooral bekend om zijn expertise in Industry Consulting, Technology en grote transformaties. "Het is een grote eer om deze verantwoordelijkheid op me te nemen. Mijn doel is de stevige groei die Nicole heeft ingezet te versnellen en om onze klanten en medewerkers naar nieuwe hoogten van succes te leiden," deelt Rob Knigge. Nicole van Det over de benoeming van Knigge: "Rob's unieke inzicht in de behoeften van onze klanten, zijn uitgebreide ervaring met digitale transformaties en zijn bewezen vermogen om groei te realiseren, maken hem de perfecte kandidaat om onze ambities in Nederland waar te maken."

Nicole van Det’s toetreding tot wereldwijde board en nieuwe rol in Europa
Na een periode van 2,5 jaar waarin Van Det significante groei realiseerde bij het Nederlandse kantoor, is Van Det begonnen aan een nieuwe uitdaging. Van Det heeft nu de verantwoordelijkheid voor het stimuleren van de groei van toonaangevende bedrijven die in Europa actief zijn en maakt deel uit van Accenture’s Global Management Committee (GMC). Het GMC is verantwoordelijk voor de richting, strategie en investeringsbeslissingen. De benoeming van Van Det onderstreept de groeiende rol en het toenemende belang van Nederland in de wereldwijde strategie van Accenture. Bovendien leidt Van Det het wereldwijde account voor een van de grootste consumentengoederenbedrijven ter wereld. "Deze rol binnen het GMC stelt mij in staat om de potentie van technologie optimaal te benutten, onze klanten nog beter te ondersteunen en zodoende de impact van Accenture in Europa te versterken," zegt Nicole van Det.

Tags:

ICT, Consultancy

Company:

Accenture

Partners