12-12-2023

Eviden en Microsoft sluiten partnership voor cloud en GenAI

Deel dit bericht

Eviden, bedrijfsonderdeel van Atos, en Microsoft sluiten een vijfjarig partnership dat de transitie naar de cloud ondersteunt. De samenwerking heeft tegelijkertijd als doel de toepassing van generatieve AI in verschillende sectoren - zoals de gezondheidszorg, maakindustrie, retail en publieke sector - te stimuleren. Als onderdeel van dit partnership stelt Eviden zich ten doel om 1,1 miljard dollar aan inkomsten te genereren voor Microsoft op basis van een gezamenlijke go-to-market aanpak en gemeenschappelijke verkoopactiviteiten.

Als resultaat van het strategische partnership zet Eviden haar expertise op het gebied van Machine Learning en AI in - in combinatie met Microsofts OpenAI-service - om met een gezamenlijk aanbod de markt te betreden. De samenwerking omhelst daarnaast gemeenschappelijke investeringen in het ontwikkelen en aanbieden van GenAI-oplossingen. Hierbij maken beide partijen gebruik van Eviden's Generative AI Acceleration-programma en versterken zij dit programma ruim 4.500 ‘global practitioners’ van Eviden, verspreid over Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en Zuidoost-Azië om de adoptie door klanten te stimuleren.

Versterking van een langjarige relatie
Met als doel innovatieve oplossingen te ontwikkelen, te anticiperen op veranderende klantbehoeften en om verdere groei in een stroomversnelling te brengen, richten Evicen en Microsoft zich op een bredere gezamenlijke go-to-market aanpak. Het wereldwijde strategische partnership bouwt voort op de eerdere samenwerking tussen beide bedrijven op het gebied van applicatieontwikkeling en -modernisering, cloud-migratie en cloud-activiteiten met nieuwe samenwerkingsvormen op het gebied van AI. Een overzicht:

Data & AI
Eviden zal als toonaangevende expert haar expertise inzetten op het gebied van end-to-end oplossingen voor data-analyse. Het gezamenlijke aanbod omvat:
• Generatieve AI-consultancy: consultancy die onder meer bestaat uit assessment-workshops, trainingssessies en workshops Design Thinking.
• Azure OpenAI Launchpad: open-source transparantie en technologie die klaar is voor de toekomst en om eenvoudig AI-gestuurde apps te maken.
• Azure OpenAI SharePoint-integratie: genereert snel content van hoge kwaliteit door bestaande kennis opnieuw te gebruiken om de productiviteit te verhogen.
• Computer Vision Platform: een door Microsoft gecertificeerde ISV (Independent Software Vendor) oplossing voor real time videoanalyse die draait op Azure voor veiligheid, beveiliging en operaties.
• Kennispilot: integreert bestaande kennisopslag, versterkt door Azure OpenAI, met robuuste beveiligingscontroles en isolatie van huurders, waardoor de productiviteit met 30 procent toeneemt.

Applicatie Innovatie & Infrastructuur
Eviden heeft IP - zoals haar Cloudamize-tool - en de expertise om organisaties te helpen bestaande applicaties te migreren of te moderniseren met cloud-native technologieën.
• Azure Snelle Migratie: versnelt cloud-adoptie met een uitgebreide methodologie om modernisering te optimaliseren en te versnellen.
• Cloud Application Transformation Workshop: om klanten die Power Platform gebruiken in staat te stellen hun applicatie-ecosysteem te verbeteren.

SAP op Azure
Eviden's SAP on Azure Digital Transformation Hub ondersteunt organisaties bij de complexe reis naar Azure Cloud & S4 HANA.

Bedrijfsapplicaties
Gezamenlijke innovatieve oplossingen en applicaties gebouwd met low-code/no-code, zoals Eviden Citizen Service Solution gebouwd op Microsoft Dynamics 365.

Cloud Security
Uitbreiding van Eviden's cybersecurity AI-oplossing voor MDR (Manage, Detect & Respond) met GenAI-mogelijkheden.
• AIsaac Cyber Mesh: gebouwd op Microsoft Azure; Eviden's geavanceerde AI-aangedreven MDR-service stelt bedrijven in staat hun digitale activa over alle lagen te beveiligen.
• Microsoft CloudWell - Cloud Security Wellness Check: biedt een veilige cloud-basis voor kostenbeheer, flexibiliteit en gegevensbescherming.

Dedicated Cloud Operations Center
Dit centrum is gevestigd in Bangalore en biedt Azure CloudOps en Managed Services op basis van internationale standaarden.

Om dit aanbod versneld naar de markt te brengen, gaat Eviden zich in de komende vijf jaar richten op het middels Microsoft-certificeringen bijscholen en trainen van 16.000+ medewerkers wereldwijd. Het partnership tussen Eviden en Microsoft is gebaseerd op de expertise van 50.000+ Eviden-technologen die in samenwerking met Microsoft end-to-end oplossingen leveren.

Partners