20-12-2023

Bechtle benoemt CEO van PQR Marijke Kasius tot Vice President Nederland

Deel dit bericht

Bechtle benoemt per 1 januari 2024 Marijke Kasius tot Vice President voor de bedrijven van de Bechtle Group in Nederland. De 39-jarige Kasius is momenteel CEO van de Utrechtse Managed Service Provider PQR, waar ze samen met Managing Director Marco Lesmeister de leiding heeft. PQR is sinds mei 2022 onderdeel van de Bechtle Group.

Het bedrijf blijft ook in de toekomst onder leiding van een tweekoppig leiderschapsteam: Marc van Rinsum neemt vanaf 1 januari de rol van Managing Director van PQR op zich. Van Rinsum was voorheen Managing Director van Fondo, een IT service provider die in april 2023 is overgenomen door en is geïntegreerd in PQR. In haar nieuwe functie stapt Marijke Kasius over van PQR naar Bechtle en rapporteert ze rechtstreeks aan directielid Konstantin Ebert. Deze verandering in de managementstructuur van de Bechtle-bedrijven in Nederland heeft als doel de gezamenlijke concurrentiepositie te versterken en verdere groei te realiseren.

"De benoeming van Marijke Kasius tot Vice President is belangrijk om onze aanwezigheid in Nederland te versterken. We zijn ervan overtuigd dat haar ervaring, uitgebreide netwerk, expertise en leiderschapskwaliteiten zullen bijdragen aan de succesvolle ontwikkeling van onze activiteiten in deze belangrijke en snelgroeiende markt”, zegt Konstantin Ebert, directielid van de Bechtle Group voor IT e-commerce.

Ondernemer met sterke maatschappelijke betrokkenheid
Kasius heeft 15 jaar ervaring in de IT-sector in verschillende bedrijven en managementfuncties. In 2022 werd ze verkozen tot CxO van het Jaar bij de Dutch IT Channel Awards en in 2023 was ze CxO van het Jaar bij de Computable Awards. "Ik kijk er erg naar uit om samen met het hele team te groeien en de bedrijven van de Bechtle Group in onze markt te positioneren als IT-partners van de toekomst. Daarvoor zal ik mijn ervaring gebruiken in het opzetten van structuren, het opbouwen van processen en het inspireren van mensen om gezamenlijke doelen te bereiken," aldus Marijke Kasius.

Groeiende aanwezigheid van Bechtle in Nederland
De Bechtle Group is sinds 1998 actief in Nederland met het e-commercebedrijf Bechtle Direct en sinds 2006 met ARP. De Group heeft met Cadmes ook een succesvolle PLM-specialist aan boord. Cadmes valt onder de verantwoordelijkheid van Uwe Burk, lid van de divisiedirectie voor PLM, maar maakt deel uit van het bredere ecosysteem dat alle bedrijven in de Bechtle Group inzetten voor gezamenlijke klantprojecten.

Samen met PQR hebben de bedrijven van de Bechtle Group in Nederland brede dekking van de belangrijke economische regio’s van Maastricht via Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Utrecht tot Hoofddorp. De Bechtle Group heeft in Nederland meer dan 800 medewerkers in dienst. Over Bechtle Met meer dan 85 systeemhuizen en IT-e-commerce in 14 landen is Bechtle een grote IT-aanbieder in Europa. De Bechtle Group is opgericht in 1983, met een hoofdkantoor in het Duitse Neckarsulm en heeft momenteel meer dan 14.500 medewerkers in dienst.

Tags:

ICT, Consultancy

Company:

PQR, Bechtle

Partners