19-12-2023

Mike Ferguson presenteert twee keynotes en workshop op DW & BI Summit 2024

Deel dit bericht

Op de elfde editie van de DW & BI Summit presenteert Mike Ferguson zijn sessie Data Architecture Evolution and the Impact on Analytics en zijn tweede sessie Generative AI in Data Management and Analytics - A New Era of Assistance, Productivity and Automation. Aansluitend geeft Mike de workshop Data Products - From Design, to Build, to Publishing and Consumption, waarin hij dieper ingaat op oplossingen als Data Mesh en Data Fabric. De DW & BI Summit vindt plaats op 27 maart 2024 in het Van der Valk Hotel Utrecht en zal tevens remote te volgen zijn via een live video stream.

Mike Ferguson is oprichter van Intelligent Business Strategies Ltd. en als analist en consultant met meer dan dertig jaar ervaring gespecialiseerd in Business Intelligence, big data, data management en enterprise business integration.

In zijn keynote Data Architecture Evolution and the Impact on Analytics bespreekt Mike enkele zeer recente ontwikkelingen op het gebied van data-architectuur, zoals een brede ondersteuning van open tabelformaten als Apache Iceberg, Apache Hudi en Delta Lake in de dataplatformen van verschillende leveranciers en de uitbreiding van de ISO SQL Standard om nieuwe soorten analyse te ondersteunen in SQL. Hij kijkt naar wat deze betekenen voor data management en analytische dataplatformen en wat de gevolgen voor gebruikers zijn. In de tweede sessie Generative AI in Data Management and Analytics - A New Era of Assistance, Productivity and Automation kijkt Mike naar de invloed die Generatieve AI heeft op Data Management, Business Intelligence en Data Science en hoe het bijdraagt aan waardecreatie.

De elfde editie van de DW & BI Summit biedt net als voorgaande jaren weer een uitgebreid programma met lezingen door sprekers uit het Business Intelligence-vakgebied. Profiteer van de kennis en ervaring van de eersterangs line-up van sprekers met Mike Ferguson, Peter Boncz, Thomas Brinkman, Jos van Dongen, Ron Tolido, Alec Sharp, Panos Alexopoulos en Jan Henderyckx.

Workshops
Aansluitend vindt op 28 maart een serie workshops plaats, gegeven door Mike Ferguson (Data Products - From Design, to Build, to Publishing and Consumption), Alec Sharp (Concept Modelling for Business Analysts) en Panos Alexopoulos (Knowledge Graphs - pragmatische aanpak en best practices).

Live video stream
De DW & BI Summit in Utrecht zal voor geregistreerde deelnemers additioneel via een live video stream online toegankelijk zijn. Ook de congresdocumentatie komt reeds enkele dagen voorafgaand aan het congres digitaal beschikbaar. De presentaties op 27 maart worden opgenomen en wij zullen de video’s van de sessies achteraf aan geregistreerde deelnemers online ter beschikking stellen.

Over DW & BI Summit
De Data Warehousing & Business Intelligence Summit wordt jaarlijks georganiseerd door Adept Events en is inhoudelijk verbonden aan BI-Platform.nl.
Kijk hier voor het volledige programma van de DW & BI Summit en de workshops.

Partners