03-01-2024

IBM neemt StreamSets en webMethods platforms over van Software AG

Deel dit bericht

IBM heeft een overeenkomst gesloten met Software AG, een bedrijf dat voor het grootste deel in handen is van Silver Lake, voor de aankoop van StreamSets en webMethods, Software AG's Super iPaaS (integration platform-as-a-service) enterprise technologieplatformen, voor 2,13 miljard dollar. StreamSets en webMethods behoren tot de technologieleiders op het gebied van applicatie-integratie, API-beheer en data-integratie.

De overname van StreamSets en webMethods is een bewijs van IBM's focus op en investeringen in AI en hybride cloud. StreamSets voegt mogelijkheden voor data-inname toe aan watsonx, IBM's AI- en dataplatform, terwijl webMethods klanten en partners extra tools voor integratie en API-beheer biedt voor hun hybride multi-cloudomgevingen.

Het aanbod omvat:
StreamSets - een cloud-native DataOps en data ingestion platform waarmee ondernemingen consistente toegang tot en levering van data over een breed spectrum van databronnen en -typen kunnen realiseren. StreamSets vergemakkelijkt ook het ontwerp van slimme datapijplijnen en de opname van real-time en batchgegevens.
webMethods - een integratie- en API-beheerplatform. Het integratieplatform, dat zowel on-prem als in de cloud wordt ingezet, biedt B2B-integratie, beheerde bestandsoverdracht en biedt een moderne API-gateway om API's te beheren, monitoren en te gelde te maken.

De aangekondigde overname volgt op een meer dan twintigjarige relatie tussen IBM en Software AG. Verwacht wordt dat zowel StreamSets als webMethods synergie zullen opleveren met het huidige portfolio van IBM, waaronder watsonx, Red Hat, de IT-automatiseringsproducten van het bedrijf en IBM Consulting. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 worden afgerond.

Partners