22-01-2024

Moving Intelligence en Echoes bieden Europese connected vehicle-oplossingen

Deel dit bericht

Moving Intelligence, aanbieder op het gebied van veilige asset tracking, duurzaam wagenparkbeheer en slimme mobiliteit, kondigt een samenwerking aan met Echoes, aanbieder in voertuigdata-oplossingen van de volgende generatie. De combinatie wordt een Europese speler op het gebied van slimme connected vehicle-oplossingen die klanten bedient in tien Europese landen met 500.000 connected voertuigen en andere objecten aan het einde van dit jaar.

Echoes biedt oplossingen voor wagenparkbeheer en voertuigbeveiliging door rechtstreeks verbinding te maken met de af-fabriek gemonteerde OEM-units. Dit verlaagt de hardware- en installatiekosten, de uitvaltijd van elk wagenpark en de kosten voor beheer en service voor wagenparkbeheerders aanzienlijk. Echoes integreert in een breed spectrum van nieuwe voertuigen. Daarnaast groeit de beschikbare data per voertuig elk jaar. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk en is daarnaast actief in vooral Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Italië, Spanje en Scandinavië.

De samenwerking sorteert voor op strategische trends op het gebied van connected mobility en drijft op de wens om klanten snel en kosteneffectief toegang te geven tot de verschillende oplossingen, met één druk op de knop. De bedrijven bieden volledige, uitgebreide oplossingen op het gebied van beveiliging, wagenparkbeheer, voertuigtracking en duurzaamheid. Afnemers zijn verhuur- en leasemaatschappijen, dealers, ondernemingen en verschillende MKB-klanten.

Kosten verminderen
Patrick Horst, CEO van Moving Intelligence, licht toe: "We zijn enorm trots op de samenwerking met Echoes, de snelgroeiende marktleider op het gebied van connected vehicle-oplossingen. Met Echoes zijn we in staat om rechtstreeks verbinding te maken met het voertuig van de klant zonder extra hardware te installeren. Het vergroot ons bereik, we kunnen opschalen en verminderen de kosten en downtime door installatie voor klanten aanzienlijk. Dit is een win-winsituatie voor onze klanten. We werken er al hard aan om de Echoes-functionaliteiten op ons platform te implementeren en vice versa."

Vertrouwde en nieuwe diensten
Moving Intelligence en Echoes delen een sterke internationale groeiambitie en zijn toonaangevend op het gebied van telematica-oplossingen in hun respectievelijke vakgebieden. Door het bundelen van expertise komen ze optimaal in positie om in de huidige en toekomstige behoeften van hun klanten te voldoen. Beide bedrijven blijven onafhankelijk van elkaar bestaan en zullen autonoom opereren. Klanten kunnen gebruik blijven maken van hun vertrouwde diensten en krijgen toegang tot nieuwe en door de partner ingebrachte diensten. Voor werknemers zijn er geen significante veranderingen, behalve dat zij vanaf nu deel uitmaken van een grotere internationale organisatie die nauw samenwerkt in verschillende regio's om oplossingen uit te rollen naar bestaande en potentiële klanten.

Partners