08-02-2024

Web Camp Venlo driedaags open source event voor software professionals

Deel dit bericht

Dit jaar vindt de negende editie van het jaarlijks terugkerende evenement Web Camp Venlo plaats van 29 februari tot en met 2 maart. Het internationale evenement brengt professionals uit de software industrie samen om te netwerken, kennis te delen en de laatste software ontwikkelingen te bespreken. Web Camp Venlo wordt gehouden in Domani, een prachtige oude kloosterkerk in de Limburgse stad.

Web Camp Venlo bestaat sinds 2013. Er worden sprekers uitgenodigd om hun expertise en ervaring te delen met de 150 deelnemers. Het doel van het event is om software developers en communities in staat te stellen inzichten, expertise en ervaringen te delen in een open en inclusieve omgeving. Web Camp Venlo wordt volledig in het Engels gegeven. Edward Lenssen, organisator van het evenement, voegt hier aan toe: “Web Camp Venlo is een unieke gelegenheid voor professionals uit de industrie om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en zich te verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen het TYPO3-ecosysteem. We kijken er enorm naar uit om dit jaar voor de 9e keer deelnemers vanuit heel Europa te verwelkomen voor drie dagen vol inspiratie en innovatie.”

Programma
Het event start op donderdag met hands-on workshops van gerenommeerde trainers Matthias Noback, Tonnie Tielens, Adam Marcinkowski en Ɓukasz Uznanski. Na afloop van de workshops weten de deelnemers alles over Advanced Application Architecture, ‘Code smells and refactoring” en TYPO3 headless in combinatie met Vue.js frontend.
Op vrijdag is er een uitgebreid programma met diverse Europese experts. Onder andere Carlijn Compen, Vicepresident Software Development Canon Production Printing, zal met haar keynote het belang van de menselijke maat bij softwareontwikkeling belichten. Ze focust zich op de rol van software in het verbinden van complexe functionaliteit en het toegankelijk maken voor klanten en deelt inzichten over de organisatie van softwareontwikkeling binnen CPP.

Compen benadrukt het belang van een gebruikersgerichte benadering in hightech research & Development. Zaterdag is er het klassieke barcamp, waar de aanwezigen gezamenlijk ter plekke actief het programma en inspiratiesessies samenstellen.

Verdere hoogtepunten van het programma zijn: Stefan Koopmanschap, die spreekt over Domain Driven Design, Jeffrey A. McGuire en Mathias Bolt Lesniak praten over innovatie voor wereldwijde positieve verandering met open source en Jeroen Baten over het nieuwste computervirus genaamd ‘burn-out’. Verder komen Boris Hinzer, Thomas Schöne en André Kraus spreken over de inzet van AI voor eenvoudiger beheer van complexe websites. Luisa Faßbender, Daniel Fau en Stefan Bürk vertellen over de huidige stand van TYPO3. Daarnaast komt Annemieke Staal spreken over meer controle over gebruikers en gebruikersrechten met Identify and Access Management, Keycloak. Robbert Broersma leert je meer over richtlijnen en componenten van het NL design systeem. Tot slot verteld Bart Stelder je alles over het krachtige open source business platform Odoo (CMS ERP CRM) en AI-integratie.

Bekijk hier het programma

Partners