12-02-2024

Weaviate en Snowflake brengen veilige GenAI naar Snowpark Container Services

Deel dit bericht

Weaviate, fabrikant van een open source vector database, kondigt de integratie aan met Snowflake's Snowpark Container Services (momenteel in publieke preview), een volledig beheerd containeraanbod dat is ontworpen om de implementatie, het beheer en het schalen van gecontaineriseerde applicaties binnen het Snowflake ecosysteem te vergemakkelijken. Snowflake klanten kunnen nu Weaviate draaien binnen Snowflake met Snowpark Container Services.

Het afgelopen jaar heeft een golf van activiteiten losgemaakt voor bedrijven die met AI waarde willen creëren voor hun bedrijf. Vector search en Retrieval Augmented Generation (RAG) zijn populaire technieken geworden voor engineeringteams die generatieve AI-toepassingen bouwen met grootschalige, complexe data. De open source vector database van Weaviate is ontworpen om de complexiteit van moderne zoek- en AI-toepassingen aan te kunnen en om het voor teams gemakkelijker te maken om ze te bouwen en op te schalen.

Met Weaviate en Snowflake kunnen bedrijven gebruikmaken van AI-innovaties zonder de beveiliging van hun data in gevaar te brengen. De implementatie binnen Snowpark Container Services zorgt ervoor dat alle gegevensbewerkingen, inclusief embeddings en vector zoekopdrachten, worden uitgevoerd binnen de beveiligde omgeving van de gebruiker. Dit betekent dat gevoelige informatie nooit de Snowflake instance verlaat. Dergelijke gelokaliseerde verwerking is van cruciaal belang voor de naleving van regelgeving op het gebied van gegevensprivacy, zoals GDPR en HIPAA.

Deze publieke preview-release is slechts de eerste release van Weaviate en Snowflake.

Partners