15-02-2024

Mendix benoemt Raymond Kok tot CEO

Deel dit bericht

Mendix heeft de Nederlander Raymond Kok tot CEO benoemd. Kok komt van Siemens Digital Industries, waar hij Senior Vice President was van de ontwikkeling van het Siemens Xcelerator-platform.

Tijdens zijn 22-jarige carrière bij Siemens heeft Kok diverse belangrijke managementfuncties vervuld. Hij heeft onder andere de Software-as-a-Service transitie begeleid en leidde de Industrial IoT platformdivisie en de integratie daarvan met digitale productie. Ook heeft hij de unified services voor Siemens Xcelerator opgezet. Kok volgt Tim Srock op, die onlangs besloot om terug te treden als CEO van Mendix.

De in Orange County, Californië woonachtige Kok is al vele jaren enthousiast over het low-code platform. Bij Siemens was hij een van de early adopters van deze technologie en specifiek van Mendix. Hij nam deel aan de eerste gesprekken tussen de twee organisaties, die uiteindelijk resulteerden in de overname van Mendix door Siemens Digital Industries, in 2018.

Als early adopter van low-code is Kok enthousiast over de ontwikkeling van deze technologie. Organisaties erkennen niet alleen de standalone mogelijkheden van Mendix’ krachtige enterprise low-code platform, maar ook het potentieel ervan om echt het hart van de organisatie te worden, dat alle technologieën, applicaties en datasilo's ondersteunt en bij elkaar brengt. Mendix heeft zijn waarde bewezen in tal van sectoren, zowel industriële als niet-industriële. Vooral klanten in sterk gereguleerde sectoren, zoals financiële dienstverlening en de publieke sector zijn succesvol met Mendix, deels dankzij de sterke governance-mogelijkheden.

Kok’s uitgebreide ervaring zal helpen om Mendix’ positie te verstevigen als hét low-code platform voor het oplossen van complexe uitdagingen in enterprise softwareontwikkeling. Hij zal ook zorgen voor een goede integratie van Mendix met de rest van Siemens' softwareportfolio, betere integratie en connectiviteit met de andere technologieën in het Siemens Xcelerator-platform en klanten helpen om optimaal te profiteren van deze synergie. Klanten profiteren al van de cohesie en kracht van het Mendix-ecosysteem, waaronder integratie met een groeiend aantal AWS-services en industrie-specifieke maatwerkoplossingen van ISV’s.

Company:

Mendix, Siemens

Partners