19-02-2024

SoftwareOne en Infocura bundelen krachten voor IBM-datatrajecten

Deel dit bericht

SoftwareOne, leverancier van cloudoplossingen, en Infocura, expert in database management en IBM-software, kondigen een strategische samenwerking aan in de Benelux. Hiermee versterken ze hun expertise in IBM-software, en ondersteunen ze klanten over het totale IBM-datatraject van oriëntatie en implementatie tot optimalisatie.

Om klanten te helpen IBM-software nog meer te ontsluiten en te optimaliseren, was SoftwareOne op zoek naar een gedegen kennispartner op het gebied van databasemanagement en AI. Daarbij stonden diepgaande technische kennis en jarenlange ervaring hoog op de verlanglijst.

Peter Naeyaert, Sr. Solution Advisor IBM en Red Hat bij SoftwareOne, is opgetogen over de samenwerking: “Infocura is in de Benelux dé IBM data-expert met enorm veel kennis en contacten. Wil je actief aan de slag gaan met data en AI dan kan je echt niet om Infocura heen. We zijn blij dat we met deze kennispartner mogen samenwerken en onze klanten zo nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Waar bedrijven voorheen zelf complexe modellen moesten bouwen, is dat met de komst van Data & AI verleden tijd. IBM heeft alle branches en mogelijkheden onder de loep genomen en voor alle mogelijke vraagstukken modellen gecreëerd. Terwijl de modellen zorgen voor de juiste inzichten, zorgt AI voor optimale analyses. SoftwareOne ondersteunt organisaties in dit traject met advies, implementatie en optimalisatie van IBM-software.

“Wie in de toekomst niet buiten de boot wil vallen, moet nu aan de slag met databasemanagement en AI”, stelt Hans Miseur, Chief Executive Officer bij Infocura. “Vanuit onze geschiedenis beschikken wij reeds over diepgaande kennis omtrent databasemanagementsystemen en AI, maar daarmee kom je pas later in beeld bij een klant. Door de samenwerking met SoftwareOne hebben we nu een heel mooi totaalaanbod om met hen tot de juiste IBM-software te komen, deze te installeren, verder te optimaliseren en het maximale uit data te halen.”

Partners