26-02-2024

Exasol onthult reeks AI-tools voor versnelling data-analyse

Deel dit bericht

Exasol heeft Espresso AI aangekondigd met de lancering van drie AI mogelijkheden die zijn ontworpen om bedrijven te helpen data-analyse sneller, kostenefficiënter en flexibeler aan te pakken. Door gebruik te maken van Espresso AI kunnen datateams bedrijfskritische behoeften aanpakken, zoals vraagvoorspelling, fraudedetectie en het voorspellen van churn.

Exasol heeft de query engine Exasol Espresso uitgebreid met Espresso AI. Dit brengt AI en Business Intelligence samen om betere BI-rapporten mogelijk te maken met voorspellende machine learning modellen. Door gebruik te maken van Exasol'sexpertise op het gebied van data management en analytics, optimaliseert Espresso AI de data-extractie, -lading en -transformatieprocessen om gebruikers de flexibiliteit te geven onmiddellijk te experimenteren met nieuwe technologieën op schaal, ongeacht de infrastructuurbeperking - of die nu on-premises, in de cloud of hybride is.

Gebruikers kunnen de kosten en inspanningen voor het verplaatsen van gegevens verlagen, terwijl opkomende technologieën zoals grote taalmodellen (LLM's) met slechts een paar klikken in hun database worden opgenomen. Door het stroomlijnen van kritische datavoorbereidingsstappen kunnen organisaties hun reis naar het implementeren van AI- en ML-oplossingen versnellen en tegelijkertijd de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun data waarborgen.

Espresso AI is nu beschikbaar voor klanten van Exasol Espresso en biedt diep geïntegreerde AI-functies en ML-tools, waaronder:
• evoML-integratie: Met deze autoML-tool van TurinTech kunnen gebruikers hun prestaties maximaliseren door ML-modellen direct in hun database in te zetten.
• Exasol AI Lab: Een nieuwe containergebaseerde oplossing waarmee datawetenschappers de in-memory analytics database van Exasol kunnen integreren in het data science ecosysteem van hun voorkeur om sneller geoptimaliseerde AI-modellen te maken en op schaal in te zetten.
• Veezoo integratie: Deze recente toevoeging aan Espresso stelt klanten in staat om eenvoudig vragen te stellen in natuurlijke taal om hun database te bevragen en onmiddellijk betrouwbare antwoorden te krijgen uit miljarden rijen data. De AI-functie van Veezoo biedt slimme suggesties voor vervolgvragen om gegevensonderzoek te begeleiden, waardoor gegevensanalyse een boeiende, interactieve ervaring wordt.

Exasol en TurinTech
Exasol heeft haar platform geïntegreerd met het evoML-product van TurinTech, waardoor klanten meer waarde uit hun data kunnen halen. Door de sterke punten van beide platformen te combineren, zullen organisaties de voordelen zien van geavanceerde data-analyse met AI om sneller diepere inzichten te krijgen, de time-to-results te versnellen van weken naar dagen en de productiviteit van zowel engineering- als bedrijfsteams te verhogen.

Exasol AI Lab
Exasol AI Lab, een nieuwe voorgeconfigureerde container-gebaseerde oplossing, stelt data scientists in staat om naadloos en snel Exasol's in-memory analytics database te integreren in hun gewenste data science ecosysteem. Het AI Lab is het ideale startpunt voor gebruikers om AI-gebruikscases voor Exasol te implementeren dankzij de ondersteuning voor elke data scientists staal en de uitgebreide lijst van technologie-integraties, waaronder PyTorch, Hugging Face, scikit-learn, TensorFlow, Ibis, Amazon SageMaker, Azure ML, Jupyter en meer. Met deze nieuwe functie kunnen data scientists Exasol eenvoudig gebruiken voor AI-gerelateerde taken zoals het laden van data, datavoorbereiding, modeltraining, modeloptimalisatie en modelimplementatie.

Partners