27-02-2024

Red Hat biedt Edge AI Analyse

Deel dit bericht

Red Hat heeft  meerdere innovaties aangekondigd tijdens MWC 2024. De oplossingen maken onder meer AI-analyses op de netwerk-edge mogelijk, bevorderen flexibiliteit voor hybride cloudomgevingen en 5G-netwerken en helpen telecombedrijven te verduurzamen.

NTT Corporation en Red Hat hebben in samenwerking met NVIDIA en Fujitsu een oplossing ontwikkeld om de mogelijkheden voor real-time AI-analyse op de edge te verbeteren. Deze oplossing zet een standaard voor intelligente AI-gestuurde technologieën die bedrijven duurzaam helpen groeien.
Met deze oplossing kunnen organisaties profiteren van:
• Lagere overheadkosten voor het verzamelen van grote hoeveelheden data;
• Verbeterde datavergaring die gedeeld kan worden tussen metropoolregio’s en meer afgelegen datacenters voor snellere AI-analyse;
• De mogelijkheid om lokaal beschikbare en potentieel hernieuwbare energiebronnen te gebruiken;
• Verhoogde beveiliging van gebiedsbeheer, met videocamera's als sensoren.

Red Hat en Tech Mahindra vergroten de flexibiliteit van hybride clouds
Red Hat en Tech Mahindra maken het telecombedrijven gemakkelijker om 5G-netwerkmigraties beheersbaar te versnellen op hybride cloud-omgevingen met Red Hat OpenShift en AWS, waardoor ze de schaalbaarheid kunnen verhogen en 5G-diensten kunnen stroomlijnen.
Tech Mahindra's Multi-mode Companion Cloud met Red Hat OpenShift op AWS kan meerdere scenario's ondersteunen, van RAN en edge computing tot transport en 5G-core, en breidt de capaciteiten in hybride cloudomgevingen uit met geïntegreerde automatisering en orkestratiecapaciteiten.

Private 5G van Red Hat en Intel met Minsait
Privé 5G kan de lage latency, hoge data-throughput, uitgebreide dekking, verhoogde betrouwbaarheid, privacy en security leveren die tegenwoordig nodig is in de industrie. Private 5G is echter geen statische technologie; het zal moeten meegroeien en uitbreiden in nieuwe richtingen naarmate de zakelijke behoeften ontwikkelen. Daarom hebben Red Hat en Intel samen een cloud- en edge-native private 5G-oplossing ontwikkeld voor industriële implementaties die kosteneffectief, gemakkelijker en in meerdere sectoren te gebruiken zijn.

Company:

Red Hat

Partners