27-02-2024

Eerste Devworld softwareconferentie in Nederland

Deel dit bericht

In de RAI in Amsterdam wordt op 29 februari en 1 maart de eerste Devworld conferentie gehouden. Met 7500 bezoekers uit 96 landen en experts en sprekers van grote techbedrijven als Google, Microsoft, Netflix, Meta, TomTom, Amazon en Booking.com is het nu al de grootste conferentie voor software ontwerpers die ooit in Nederland is georganiseerd.

Tijdens het tweedaagse evenement leren software engineers en topmensen van techbedrijven alles over de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Bijvoorbeeld over kunstmatige intelligentie, het ontwerpen van websites, webshops, content management systemen, databases en cloud-technologie. Maar ook over zaken als privacywetgeving, genderneutraliteit of het rekruteren van personeel. Tijdens de conferentie geven 150 software engineering experts, schrijvers van toonaangevende programmeertalen, oprichters van bekende bedrijven en tech-tools en teams van de grote tech- en softwarebedrijven in de wereld, daar presentaties, sessies en masterclasses over.

Organisatoren Jos Gerards en Luke Thomas begonnen in 2018 met het organiseren van conferenties over programmeertaal Javascript onder de naam JSWorld. Die trokken jaarlijks ruim duizend bezoekers uit de hele wereld naar Theater Amsterdam. "We kregen steeds meer vragen om de conferentie uit te breiden met andere programmeertalen en andere niches zoals AI. Zo ontstond het idee voor Devworld”, legt Gerards uit. Daarvoor vond hij een grotere eventlocatie in de RAI, waar tijdens de tweede dag van Devworld ook de derde dag van JSWorld plaatsvindt.

Amsterdam geldt volgens diverse onderzoeken als de vierde beste vestigingsstad ter wereld voor techbedrijven en start-ups. Na New York, San Francisco en Londen. Die status wordt volgens Gerards bevestigd door de enorme animo voor de conferentie, zowel vanuit bezoekers, sprekers en grote techbedrijven die partner zijn. De 7500 bezoekers zijn afkomstig van 3500 bedrijven uit de hele wereld. "Dat maakt het best uniek. Er is in Nederland nooit eerder zo’n grote conferentie op dit vakgebied geweest”.

Gerards noemt Devworld het ‘Disneyland voor developers’. Niet alleen vanwege alle hightech experts en bedrijven die er een meedoen, maar ook vanwege het randprogramma. Zo zijn er een Devworld bioscoop met Star Trek-films, een Free Running laser game met augmented reality (AR), 3D print workshops, een F1 Racing-game, retro Arcade videogames en een schaaktoernooi.

Partners