06-03-2024

Progress lanceert nieuwe release van OpenEdge

Deel dit bericht

Progress heeft een nieuwe release aangekondigd van Progress OpenEdge, haar vlaggenschipplatform voor applicatieontwikkeling om de levering van bedrijfskritische bedrijfsapplicaties te vereenvoudigen. Door gebruik te maken van de nieuwe functies en verbeteringen van OpenEdge 12.8, kunnen organisaties hun ontwikkelingsprocessen optimaliseren, databaseprestaties verbeteren, applicatiebeveiliging verbeteren en op de hoogte blijven van het veranderende technologielandschap.

OpenEdge 12.8 verbetert de productiviteit van ontwikkelaars door ABL (Advanced Business Language) ontwikkelaars uit te rusten met tools en functies om hun workflows te stroomlijnen, waaronder:
• Verbeterde waarneembaarheid van OpenEdge: OpenEdge 12.8 integreert OpenTelemetry, een krachtig observability framework, met instrumentatie om operationele statistieken en traceerinformatie te leveren. Metrics helpen bij het beheren van uw OpenEdge applicaties, terwijl traces ontwikkelaars diepgaand inzicht geven in de prestaties van applicaties om knelpunten in de code te identificeren en de prestaties van applicaties te optimaliseren.
• Snellere doorlooptijd bij builds: Dankzij de ondersteuning voor incrementele builds kunnen ontwikkelaars hun codebase wijzigen en snel alleen de aangetaste delen opnieuw bouwen. Dit verkort de bouwtijden aanzienlijk, waardoor snellere iteraties en versnelde ontwikkelcycli mogelijk zijn.

Integratie en beheer  
OpenEdge 12.8 biedt verbeteringen op het gebied van applicatie-integratie en omgevingsbeheer via verbeterde monitoring- en beheermogelijkheden.
• Real-time messaging en streaming met Apache Kafka: Dankzij de integratie met Kafka kunnen bedrijven hun applicaties verbeteren met event streaming en data-integratie voor real-time datafeeds.
• OpenEdge Command Center (OECC): Een ultramoderne, cloud-ready tool en API's die het beheer van OpenEdge applicaties vereenvoudigen. OECC biedt gecentraliseerde monitoring, administratie en diagnostiek en integreert populaire Application Performance Management (APM) tools die waarschijnlijk al in uw omgeving aanwezig zijn.
• Database online onderhoud: Deze release bevat verschillende databaseverbeteringen waardoor meer beheertaken online kunnen worden uitgevoerd, zodat er geen downtime meer nodig is voor offline onderhoudswerkzaamheden. Er zijn ook diverse prestatieverbeteringen, vooral op het gebied van database scan/repair en back-up/restore.

Applicatie- en gegevensbescherming
OpenEdge 12.8 introduceert verschillende functies om de applicatiebeveiliging te versterken en kritieke gegevens te beschermen.
    Ondersteuning voor gegevensregelgeving met Dynamic Data Masking (DDM): Voor een beveiligingsbeheerder of databasebeheerder die OpenEdge-bedrijfstoepassingen moet laten voldoen aan vereisten voor gegevensprivacy en -integriteit, zoals GDPR of HIPAA, biedt de DDM-functie een eenvoudigere aanpak om gevoelige gegevens tijdens het uitvoeren te verbergen, op basis van de machtigingen van gebruikersrollen.
    Ondersteuning voor Hardware Security Module (HSM): OpenEdge 12.8 ondersteunt HSM's, die een veiligere omgeving bieden voor cryptografische bewerkingen, de bescherming van gevoelige gegevens vergemakkelijken en de naleving van strenge beveiligingsstandaarden ondersteunen.
    Ondersteuning voor Transport Layer Security (TLS) 1.3: OpenEdge 12.8 gebruikt OpenSSL 3.1, de nieuwste versie van de open-source cryptografische bibliotheek die TLS 1.3 ondersteunt. Dit helpt de beveiligingsprotocollen en cryptografische algoritmen te verbeteren om robuuste encryptie en gegevensintegriteit voor OpenEdge-toepassingen te bevorderen.

Het OpenEdge 12.8 ontwikkelplatform is per direct beschikbaar.

Partners