14-03-2024

Cloudera biedt open data lakehouse met Apache Iceberg voor publieke en private clouds

Deel dit bericht

Cloudera kondigt de volgende fase aan van haar open data lakehouse op een private cloud. Deze maakt schaalbare on-premise data-ervaringen mogelijk voor betrouwbare analyses en AI-toepassingen. Met de toegevoegde verbeteringen is Cloudera nu de enige leverancier geworden die een open data lakehouse met Apache Iceberg aanbiedt voor publieke en private clouds, waarmee klanten het zakelijke AI-potentieel van al hun data kunnen ontsluiten.

Uit onderzoek van Cloudera blijkt dat 53 procent van de organisaties in de VS momenteel al generatieve AI toepast en dat ruim een derde (36 procent) zich in de oriëntatiefase bevindt voor een implementatie in 2024. Er zijn echter ook implementaties tot stilstand gekomen omdat bedrijven moeite hebben om toegang te krijgen of bedrijfswaarde uit hun data te halen met AI. De uitdagingen daarbij zijn vooral gedistribueerde data-infrastructuren, governancerisico's of beveiligingsproblemen.

Apache Iceberg
Door Apache Iceberg voor private clouds te leveren, stelt Cloudera organisaties in staat uitdagingen te overwinnen en zakelijke AI-implementaties snel op te schalen om er meer waarde uit te kunnen halen. Apache Iceberg is een open-source tabelformaat voor uitgebreide analyses. Als deze oplossing wordt gebruikt op private clouds, stelt het organisaties in staat AI toe te passen op de enorme hoeveelheden bedrijfsgegevens die zowel in de cloud als op locatie beschikbaar zijn. Met als voordeel dat men nieuwe toepassingen kan creëren. Cloudera is nu het enige bedrijf dat de mogelijkheid biedt om een volledig air-gapped Large Language Model implementatie uit te voeren, waardoor klanten een betere beveiliging en gegevensprivacy krijgen, evenals verbeterde prestaties, voor lagere operationele kosten.

Waarde toevoegend
Cloudera voegt ook updates aan zijn platform toe die extra waarde bieden voor klanten, zoals:
• Zero downtime upgrades (ZDU) en beveiligingsverbeteringen zoals Transport Layer Security (TLS) 1.2 voor het verhogen van de continuïteit en minimaliseren van onderbrekingen.
• Nieuwe Apache Ozone-functies, zoals quota's, snapshots en verbeteringen voor noodherstel die een grotere schaalbaarheid tegen lagere kosten mogelijk maken om tegemoet te komen aan de enorme databehoeften van moderne workloads.
• Uitgebreide ondersteuning voor integraties, waaronder Python 3.10, RHEL 9.1, RHEL 8.8 FIPS, SLES 15 SP4, Oracle 8.8 en JDK 17 voor verhoogde compatibiliteit en flexibiliteit.

Tags:

Data, Cloud, Apache, Iceberg, AI

Company:

Cloudera

Partners