20-03-2024

Oracle brengt Java 22 uit

Deel dit bericht

Oracle kondigt de beschikbaarheid aan van Java 22. Java 22 (Oracle JDK 22) biedt duizenden verbeteringen op het gebied van prestaties, stabiliteit en beveiliging. Het omvat verbeteringen van de Java-taal, de API's, de prestaties en de tools die deel uitmaken van de JDK.

Volgens Georges Saab, Senior Vice President Oracle Java Platform en voorzitter van OpenJDK, stellen de nieuwe verbeteringen in Java 22 ontwikkelaars in staat om snel en eenvoudig functierijke, schaalbare en veilige applicaties te bouwen. "Door verbeteringen te bieden die de ontwikkeling van applicaties stroomlijnen en het bereik van Java uitbreiden, ondersteunt Java 22 de ontwikkeling van een breed scala aan nieuwe apps en services voor zowel organisaties als ontwikkelaars."

De nieuwste Java Development Kit biedt updates en verbeteringen met 12 JDK Enhancement Proposals (JEP's). JDK 22 biedt taalverbeteringen van OpenJDK Project Amber (Statements before super[…], Unnamed Variables & Patterns, String Templates, en Implicitly Declared Classes en Instance Main Methods); verbeteringen van Project Panama (Foreign Function & Memory API en Vector API); functies gerelateerd aan Project Loom (Structured Concurrency en Scoped Values); kernbibliotheken en tool-mogelijkheden (Class-File API, Launch Multi-File Source-Code Programs, Stream Gatherers); en prestatie-updates (Region Pinning voor G1).

Ee Java 22-release is het resultaat van voortdurende samenwerking tussen Oracle en andere leden van de wereldwijde gemeenschap van Java-ontwikkelaars via OpenJDK en het Java Community Process (JCP). Naast de verbeteringen en nieuwe functies wordt Java 22 ondersteund door Java Management Service (JMS) - een Oracle Cloud Infrastructure (OCI) native service - die een uniforme console en dashboard biedt om organisaties te helpen Java-runtimes en applicaties on-premises of in een cloud te beheren. Lees voor meer informatie over de functies in Java 22 de technische blogpost over Java 22.

JavaOne keert terug in 2025
Oracle deelt ook mee dat JavaOne keert terugkeert naar de San Francisco Bay Area in 2025. JavaOne 2025 vindt plaats van 17 tot 20 maart 2025 in Redwood Shores, Californië.

Tags:

Java, JDK, Development

Company:

Oracle

Partners