25-03-2024

OutSystems Data Fabric brengt data uit hele organisatie samen

Deel dit bericht

OutSystems introduceert een update voor OutSystems Developer Cloud. Met OutSystems Data Fabric kunnen organisaties de basis leggen voor het bouwen van dynamische applicaties, data binnen de hele organisatie beter benutten en de productiviteit van ontwikkelaars verhogen.
 
Data Fabric is gericht op het aanpakken van de slechte datapraktijken die vaak impact hebben op de productiviteit van ontwikkelaars. Het biedt gecentraliseerd datamanagement, soepele data-integratie tussen verschillende systemen en betere performance, zodat datagedreven apps hun volledige potentieel kunnen inlossen en stakeholders kunnen voorzien van de informatie die ze nodig hebben.

Data Fabric haalt de pijn weg bij data-integraties
Deze nieuwste toevoeging aan de OutSystems Developer Cloud werkt als een geïntegreerde, virtuele datalaag die bruikbaar is in het hele IT-ecosysteem. Met robuuste beveiligings- en toegangscontroles garandeert Data Fabric beheerde toegang tot data, waar deze zich ook bevinden. Hierdoor wordt het eenvoudig om revolutionaire en tegelijkertijd betrouwbare applicaties te bouwen. Deze gebundelde datasets worden vervolgens direct beschikbaar gemaakt voor gebruik in het gehele applicatieportfolio.
 
De voordelen voor IT-teams zijn onder andere:
• Datavirtualisatie: Teams kunnen eenvoudig data uit verschillende bronnen opvragen, combineren en verwerken in een uniforme omgeving, waardoor het ontdekken en ophalen van data door consolidatie drastisch wordt vereenvoudigd.
• Vertrouwd datagebruik: Fijnmazig en rolgebaseerd toegangsbeheer, gekoppeld aan een Private Gateway, maken veilige verbindingen mogelijk tussen applicaties en privégegevens of –services. Dit maakt uitgebreide beveiliging en governance mogelijk.
• Ingebouwde data caching: Caching zorgt voor een naadloze werking van applicaties, ongeacht de locatie van de onderliggende data, en garandeert dat de performance van applicaties niet beïnvloed wordt door storingen.
• Kant-en-klare connectoren: Standaard connectoren versnellen de koppeling van data tussen systemen. Deze worden opgeslagen in een bibliotheek voor eenvoudig hergebruik om de complexiteit van het opzetten van verbindingen met externe databases of systemen weg te halen.
•Oneindige combinaties: Met de mogelijkheid om data uit verschillende bronnen te combineren, kunnen organisaties die vooroplopen in digitale transformatie applicaties bouwen zonder beperkingen.

Event-driven architectuur maakt dynamische event-based applicaties mogelijk
In combinatie met Data Fabric zorgt de onlangs aangekondigde Event-Driven Architecture feature ervoor dat bedrijven legacy-architectuur achter zich laten en aan de slag kunnen met oplossingen die veerkrachtiger, responsiever en eenvoudig schaalbaar zijn.
 
Event-Driven Architecture's toekomstbestendige model zet een nieuwe standaard voor flexibiliteit. Het stelt IT-architecten in staat om de complexiteit van traditionele, 'request-response' modellen te elimineren en biedt alle hulpmiddelen om event-gebaseerde applicaties te bouwen in één centraal systeem. Met deze centralisatie wordt applicatiebeheer eenvoudiger voor architecten en minder gevoelig voor storingen.

Partners