27-03-2024

NetApp en NVIDIA bieden mogelijkheid om veilig met data te 'praten'

Deel dit bericht

NetApp kondigt aan dat het samenwerkt met NVIDIA om Retrieval-Augmented Generation (RAG) voor generatieve AI-toepassingen te stimuleren. De samenwerking verbindt de NVIDIA NeMo Retriever microservices rechtstreeks met exabytes aan data op de intelligente data-infrastructuur van NetApp.

Elke NetApp ONTAP-klant kan nu naadloos 'praten met zijn data' om toegang te krijgen tot bedrijfseigen data, zonder de veiligheid of privacy van data in gevaar te brengen.

NetApp en NVIDIA ontwikkelden een eenvoudige oplossing met NVIDIA NeMo Retriever microservices technologie voor RAG die gebruikmaakt van alle data die is opgeslagen op NetApp ONTAP on premises en in de publieke clouds. NetApp-klanten kunnen hun data opvragen via eenvoudige prompts. Of het nu gaat om spreadsheets, documenten, presentaties, technische tekeningen, afbeeldingen, opnames van vergaderingen of zelfs gegevens uit hun ERP- of CRM-systemen, dit alles met behoud van de toegangscontrole die is ingesteld bij het opslaan van de data.

Door NVIDIA's NeMo Retriever microservices te combineren met NetApp ONTAP krijgen tienduizenden bedrijven, zowel on-premises als in 's werelds grootste publieke clouds, toegang tot hun data, waar die zich ook bevindt. Dit vermindert de storingen, kosten en time-to-value voor RAG.

De mogelijkheid voor klanten om met hun bedrijfsdata te praten, specifiek voor zakelijke RAG, is een aanvulling op NetApps solide portfolio van AI-oplossingen. Dit portfolio wordt door meer dan 500 gezamenlijke klanten gebruikt voor AI-modeltraining en -inferentie, waaronder oplossingen die zijn gebouwd op NVIDIA DGX BasePOD en die zijn gecertificeerd voor NVIDIA DGX SuperPOD, evenals het nieuwe NVIDIA OVX System Storage-validatieprogramma, dat speciaal is ontworpen voor zakelijke RAG.

Partners