10-04-2024

Google Cloud onthult AI-innovaties tijdens Next 24

Deel dit bericht

Tijdens Google Cloud Next 24 kondigt Google Cloud nieuwe klanten, partners, oplossingen en producten aan en laat het zien hoe de belofte van generatieve AI-technologie werkelijkheid wordt. Met een toewijding aan het toegankelijk maken van AI streeft Google Cloud ernaar het leven van miljoenen mensen en organisaties te verbeteren door middel van innovatieve oplossingen.

Enkele hoogtepunten van de productinnovaties die zijn aangekondigd op Google Cloud Next 24, ontworpen om organisaties van iedere grootte te helpen nieuwe stappen te zetten in het tijdperk van AI, zijn hieronder vermeld.

Opschalen met AI-geoptimaliseerde infrastructuur
Google Cloud brengt AI dichter bij waar de data wordt gegenereerd en geconsumeerd - naar de Edge, air-gapped omgevingen, Google Sovereign Clouds en Cross-Cloud. Via Google Distributed Cloud (GDC) wordt AI overal beschikbaar gesteld, met volledige controle en flexibiliteit, zelfs voor strikte wet- en regelgeving zodat bedrijven zelf kunnen kiezen wat het beste aansluit bij de organisatie.
• Sovereign Cloud: Voor het naleven van strikte wet- en regelgeving bieden we GDC in een air-gapped configuratie met lokale operaties, volledige overlevingscapaciteit, beheerd door Google of via een partner naar keuze, zodat bedrijven snel kunnen reageren op veranderende regelgeving.

Creëer agents met Vertex AI
Google Cloud biedt meer dan 130 modellen, zowel van eerste en derde partijen, op Vertex AI, en breidt de toegang tot verschillende modellen uit, zodat klanten maximale keuze hebben bij het selecteren van modellen:
• Gemini 1.5 Pro: Gemini 1.5 Pro biedt nu twee maten van contextvensters - 128K tokens en 1 miljoen tokens, en is beschikbaar in openbare preview. Hiermee kunnen klanten grote hoeveelheden informatie verwerken in één stream, waaronder één uur video, 11 uur audio, codebases met meer dan 30.000 regels code, of meer dan 700.000 woorden.
• Imagen 2: Deze geavanceerde tekst-naar-beeldtechnologie biedt een scala aan beeldgeneratiefuncties om bedrijven te helpen afbeeldingen te maken die voldoen aan hun specifieke merkvereisten. Met de tekst-naar-beeldfunctionaliteit kunnen marketing- en creatieve teams geanimeerde afbeeldingen zoals gifs genereren, uitgerust met veiligheidsfilters en digitale watermerken. Daarnaast kondigt Google de algemene beschikbaarheid aan van geavanceerde fotobewerkingsfuncties, waaronder inpainting en outpainting, en nog veel meer.

Versnel ontwikkeling met Gemini Code Assist
Gemini Code Assist, AI-codeondersteuningsoplossing, gaat een stap verder om developers te ondersteunen:
• Gemini 1.5 Pro in Gemini Code Assist: De upgrade introduceert een enorm contextvenster van 1 miljoen tokens, waardoor het coderen voor zelfs de grootste projecten wordt getransformeerd. Gemini Code Assist levert nu nog nauwkeuriger codesuggesties, diepere inzichten en gestroomlijnde workflows.

Ontgrendel het potentieel van AI met data
Met Google Cloud is het beste van AI combineren met je gefundeerde bedrijfsgegevens, terwijl de privacy en veiligheid van de gegevens gewaarborgd blijven. Google kondigt verbeteringen aan om organisaties te helpen bij het bouwen van krachtige data-agents:
• Gemini in BigQuery: Gemini in BigQuery maakt gebruik van AI om datateams te helpen met gegevensvoorbereiding, ontdekking, analyse en governance. Met de nieuwe BigQuery Data Canvas kunnen data-pipelines worden ontworpen en uitgevoerd, die een nieuwe notebook-achtige ervaring biedt met natuurlijke taal en ingebedde visualisaties, beide beschikbaar in preview.

Verbeter cybersecurity met AI-gedreven mogelijkheden
Generatieve AI bieden Security Agents ondersteuning in elke fase van de security levenscyclus. Innovaties in het security-portfolio van Google Cloud die sterkere beveiligingsresultaten opleveren en elke organisatie in staat stellen om Google een onderdeel te maken van hun beveiligingsteam te maken, omvatten:
• Gemini in Threat Intelligence: Maakt gebruikt van natuurlijke taal om diepgaand inzicht te bieden in het gedrag van bedreigingsactoren. Met Gemini kunnen grotere samples van potentieel schadelijke code worden geanalyseerd. Het grotere contextvenster van Gemini maakt analyse van de interacties tussen modules mogelijk, waardoor nieuwe inzichten worden verkregen in de werkelijke intentie van de code.
• Gemini in Security Operations: Een nieuwe functie voor geassisteerd onderzoek die natuurlijke taal omzet in detecties, gebeurtenisgegevens samenvat, acties aanbeveelt en gebruikers via het platform navigeert via conversatie-chat.

Verhoog productiviteit met Google Workspace
Gemini voor Workspace biedt bedrijven een AI-gedreven agent die rechtstreeks is geïntegreerd in Gmail, Docs, Sheets en meer. Google kondigt verbeteringen aan voor Gemini voor Google Workspace, met onder andere:
• Google Vids: De nieuwe AI-App, Vids, isceen assistent voor het schrijven, produceren en bewerken van video's, alles-in-één. De app genereert een storyboard dat gemakkelijk bewerkt kan worden, en stelt na het kiezen van een stijl een eerste versie samen met voorgestelde scènes uit stockvideo's, afbeeldingen en achtergrondmuziek. Het kan ook helpen een boodschap over te brengen met de juiste voice-over - door een vooraf ingestelde voice-over te kiezen of door de eigen stem te gebruiken. Vids wordt naast andere productiviteitstools zoals Docs, Sheets en Slides geplaatst en beschikt over een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om samen te werken en projecten veilig te delen vanuit de browser. Het is een geheel nieuw platform. Vids wordt in juni gelanceerd op Workspace Labs.

Partners