11-04-2024

Visma Connect, ZilliZ en KIK-V bieden datastation voor zorgaanbieders

Deel dit bericht

KIK-V slaat de handen ineen met de Visma-bedrijven Visma Connect en ZilliZ voor de ontwikkeling van een datastation voor kleinschalige zorgaanbieders in de verpleeghuiszorg. Dit datastation maakt het mogelijk om data gemakkelijk beschikbaar te stellen aan ketenpartijen.

Gegevens die eenmalig zijn geregistreerd in primaire processen, worden door de KIK-V werkwijze meervoudig gebruikt. Dit helpt om de informatie-uitwisseling binnen de verpleeghuiszorg te verbeteren, vereenvoudigen en efficiënter te maken.

Het initiatief voor de ontwikkeling van een datastation voor kleinschalige zorgaanbieders komt voort uit het programma KIK-V. KIK-V stimuleert zorgaanbieders om hun gegevens via de KIK-V werkwijze te delen. Verpleeghuisorganisaties worden op dit moment vanuit het programma ondersteund in de implementatie van KIK-V; een datastation is een van de onderdelen van de implementatie. Kleinschalige zorgaanbieders beschikken over het algemeen over een geringe implementatiecapaciteit en minder budget. Om te zorgen dat kleinschalige zorgaanbieders op een passende manier met de KIK-V werkwijze aan de slag kunnen, heeft KIK-V Visma Connect en ZilliZ gevraagd dit datastation te ontwikkelen.

Twee Visma-bedrijven met eigen expertise
KIK-V heeft de opdracht tot het ontwikkelen van een datastation bij zowel Visma Connect als ZilliZ neergelegd, omdat hun expertises elkaar mooi aanvullen. ZilliZ is een leverancier van zorgadministratiesoftware, specifiek ontworpen voor kleinschalige zorgorganisaties, en beschikt over veel marktkennis. Visma Connect is expert op het gebied van gegevensuitwisseling en werkt al voor veel zorg- en overheidsinstellingen. Het bundelen van de krachten zal resulteren in een hoogwaardige oplossing voor gegevensuitwisseling, die aansluit op de marktbehoeften.

Visma Connect en ZilliZ zijn inmiddels gestart met de ontwikkeling van het datastation. De verwachting is dat het datastation vanaf het vierde kwartaal van 2024 door de eerste zorgaanbieders in gebruik wordt genomen.

Peter Snaterse, Programmamanager bij KIK-V, vindt het belangrijk dat de gehele zorgsector kan meedoen aan het KIK-V programma. "Met de inzet van Visma Connect en ZilliZ zijn we weer een stap dichterbij dit doel. Data delen moet echt een stuk gemakkelijker worden, zodat zorginstellingen meer tijd overhouden voor het écht verlenen van zorg.”

Partners