17-04-2024

Proximus verbetert klantervaring met centraal app-ecosysteem gebaseerd op Mendix

Deel dit bericht

Proximus, Belgische leverancier van digitale diensten en communicatie-oplossingen, heeft het low-code platform van Mendix gebruikt bij de ontwikkeling van Proximus+. Deze applicatie fungeert als een hub waarmee miljoenen consumenten gebruik kunnen maken van een breed scala diensten – waaronder ook niet-telecomgerelateerde – uit het Proximus-ecosysteem van partners en leveranciers. Proximus+ werd in slechts een jaar tijd gebouwd met Mendix en bracht zes bestaande React Native-applicaties samen in één enkele native mobiele UX. De applicatie is een belangrijke onderscheidende factor voor Proximus en ondersteunt het bedrijf bij het behouden van zijn leidende positie.

Proximus verbindt 2,8 miljoen klanten, onder andere 1,1 miljoen convergente klanten. De verschillende klantgerichte oplossingen van het bedrijf zorgden voor een versnipperde ervaring. Bovendien maakten verouderde systemen en trage ontwikkelingscycli het een uitdaging om ervaringen te bieden waarmee ze zich voldoende konden onderscheiden. Proximus had de visie om hun applicatie-ecosysteem samen te brengen in één ‘super app’, waarmee een uniforme ervaring ontstaat met één ‘voordeur’ die opent naar verschillende oplossingen. Om dit te realiseren ging men op zoek naar de meest efficiënte ontwikkelmethode en kwam uit bij low-code. Na een uitgebreid selectieproces met verschillende leveranciers koos Proximus voor het Mendix-platform.

Flexibiliteit Mendix-platform sluit aan bij bedrijfsstrategie
Leiders bij Proximus zagen ook dat het Mendix-platform hun bedrijfsstrategie ondersteunde om flexibeler te worden. Ontwikkeling met Mendix sluit bovendien naadloos aan bij het collaboratieve, iteratieve karakter van agile-ontwikkeling, dat steeds populairder werd binnen Proximus. Ook heeft het Mendix-platform Proximus geholpen wendbaarder te worden, waardoor men een ecosysteem kon creëren van herbruikbare en samenstelbare app-functionaliteit en design-elementen met een robuuste beveiliging en architectuur.

Proximus+ werd binnen een jaar ontwikkeld door een crossfunctioneel, flexibel team van ontwikkelaars, ontwerpers en zakelijke stakeholders en brengt zes bestaande React Native-applicaties samen in één native mobile UX. “Mendix is een geweldige facilitator voor agile werken. Terwijl we met multidisciplinaire teams aan het platform werkten, zagen we dat de kloof tussen business, design en IT kleiner werd en dat iedereen vanuit dezelfde visie werkte”, aldus Van Droogenbroeck.

In de cross-functionele teams bij Proximus die Mendix gebruiken werken ruim 40 mensen met verschillende achtergronden. De nauwe samenwerking leidt nu al tot nieuwe ideeën voor onder meer een betere winkelervaring, sales tools en loyaliteitsprogramma's. Proximus+ werd onlangs geïntroduceerd als upgrade van de bestaande MyProximus-app die al 1,3 miljoen gebruikers telde. Klanten kunnen nu gebruikmaken van digitale diensten zoals ‘Neighborhood’, waar ze contact kunnen leggen met hun community en tips of evenementen kunnen delen. Met de app kunnen ze ook gebruikmaken van mobiliteitsdiensten, treinkaartjes kopen, vervoersschema's bekijken of parkeeracties betalen.

Company:

Proximus, Mendix

Partners